Keloğlan Masalları: Devlerle Karşılaşma

Keloğlan Masalları

Keloğlan Masalları: Devlerle Karşılaşma, Keloğlan ve arkadaşları gerçek dünyada geceyi geçirmek için saklandıkları kaydırakta uyuya kalırlar. Sabah olunca etraflarına bakınırlar. Gördükleri manzara karşısında şaşkına dönerler. Çünkü etraftaki her şey dev gibi büyüktür. Bu sırada parka oynamaya gelen çocukların seslerini duyup saklanırlar. Kara Vezir, Uzun ve Huysuz geçitten geçip gerçek dünyaya gelirler. Onlarda her şeyin çok büyük olduğunu görüp burayı devler ülkesi zannederler. Kara Vezir gördüklerinden biraz korkmuştur fakat belli etmez. Geri dönüp askerlerle birlikte hazırlıklı bir şekilde gelmeliyiz der. Uzun düşerken bir ağacın dalına takılmıştır. Oradan beni kurtarın diye seslenir.

Huysuz ayağının serbest bırak deyince dediğini yapar ve hızla Huysuz'un üzerine düşer. Keloğlan ve arkadaşları kaydırağın içinden çocukları seyrederler. Çıkmak için onların gitmesini beklerler. Bu sırada çocuklardan biri kaymak için kaydırağa çıkar. Ondan saklanayım derken hepsi aşağıya kayar. Çocuklar görmesin diye sırayla duvarın arkasına koşmaya karar verirler. İlk öne Örgülü ve Balkız koşar. Sonra Kara, en son da Keloğlan ve Sivri kaçarken çocuklardan biri onları görür. Yerde küçük insanlar var diye bağırır. Çocuklardan kurtulup Bilgecan dedeyi aramaya başlarlar. Örgülü çok korktuğu için eve dönmek ister. Fakat Keloğlan'ın dedeyi bulmadan gitmeye niyeti yoktur. Koşarken ileride Kara Vezir Uzun ve Huysuz'u görürler. Bunların burada ne işleri var diye düşünürler. Hemen kaçıp izlerimizi kaybettirelim der Keloğlan.

Onları gören Vezir durun bir şey konuşacağım diye seslense de çocuklar kaçmaya başlarlar. Onlar da peşlerinden kovalarlar. Örgülü kaçarken bir çukura düşer. Keloğlan geri dönüp arkadaşını kurtarır. Bu sırada Vezir ve haydutlar yaklaşırlar. Kara Vezir sadece konuşmak istiyorum diye seslenir. Daha sonra da Örgülü'nün düştüğü çukura düşer. Uzun ve Huysuz onu düştüğü yerden çıkarırlar. Kara Vezir hemen kendi dünyamıza dönelim der. Huysuz nasıl geri döneceğimizi bilmiyorum deyince Vezir iyice sinirlenir. Keloğlan nasıl döneceğimizi biliyordur onu yakalayın der ve geri çukura düşer. Keloğlan ve arkadaşları şehre doğru giderler. Uzaktan apartmanları görünce şaşkına dönerler.

Benzer Birkaç Keloğlan Masalları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Keloğlan Masalları" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: