Keloğlan Masalları: Hayalet Madenci

Keloğlan Masalları

Keloğlan Masalları: Hayalet Madenci; Keloğlan, Balkız, Kara, Sinek ve arkadaşları ormanda bisikletle gezintiye çıkmışlardı. Sinek her zamanki gibi bir rekabet yaratmak için en önde hızlı bir şekilde sürer. Keloğlan yarışa gerek yok dikkatli ol dese de Sinek dinlemez. En sonunda bir taşa çarpıp düşer. Hem bisikleti kırılır hemde dizi yaralanır. Keloğlan ve diğer çocuklar yanına gelip yardım ederler. Bu sırada şiddetli bir yağmur başlar. Yağmur dinene kadar bir yer bulup beklemeye karar verirler. Ateş yakmak için çalı çırpı toplarken eski bir maden ocağının girişini bulurlar. Kapısında içeriye girmek tehlikeli ve yasaktır yazmaktadır. Sinek içeriye girelim diye tutturur.

Arkadaşı İnatçı dedesinin eski bir madenci olduğunu, eski ocaklarda madencilerin hayaleti olabileceğini söyler. Sinek ve Kara girmek isteyince çaresiz hepsi girerler ocağa. Ellerinde meşale ile yürürken madencilerin eskiden kullandıkları vagonları görürler. Hepsi vagonlara biner. Sinek'in ayağı bir yere değince vagonlar hareket edip ocağın derinliklerine doğru hızlıca giderler. Sinek vagondan düşme tehlikesi geçirir. Keloğlan onu kurtarır. Vagon bir yere çarpıp durur. Hepsi vagonlardan inip nasıl kurtulacaklarını düşünürler. Tomurcuk etrafa bakınırken bir yarasa görüp bağırır. Onun sesinden ürken binlerce yarasa uçmaya başlar. Çocuklar korkudan labirent gibi tünellere dağılırlar. Keloğlan ve Balkız tünelde Kara ve İnatçıyı bulurlar. Fakat Sinek ve Tomurcuk kaybolmuştur. Onları ararken ocağın en sonundaki duvara varırlar. Bir anda sarsıntı olup önlerine taşlar yuvarlanır. İçeride mahsur kalmışlardır. Nasıl kurtuluruz diye düşünürken bir köpek sesi duyarlar. Taşların arasından önce bir köpek, sonrada bir madenci çıkar. Önce onu hayalet zannedip korkarlar. Madenci onları oradan kurtarır. Sinek ve Tomurcuk'ta ortaya çıkarlar. Çocuklar ve madenci ateş yakıp etrafında otururlar. Madenci yıllar önce maden sahibinin o ocağı kapattığını, bütün madencilerin evlerine döndüğünü anlatır. Kendisinin hiç kimsesi olmadığı için orada yaşamaya başladığını söyler. Ormanda avlanıp, meyve toplayıp yaşamına devam ettiğini söyler. Keloğlan çıkışı nasıl bulacağız diye sorunca madenci onlara çıkışı gösterir.

Çocuklardan hiç kimseye kendisinden bahsetmemelerini ister. Orada tek başına mutlu olduğunu söyleyip tekrar madene döner. Çocuklar tekrar gün yüzüne kavuştukları için çok mutlu olurlar. Sinek kırık bisikletinin tamir edilmiş bir halde olduğunu görünce, bunu hayalet yaptı zannedip korkar ve giderler. İşin aslı Balkız onları korkutmak için Sinek'in bisikletini saklamış yerine Keloğlan'ın bisikletini koymuştur. Neşe içinde köyün yolunu tutarlar.

Benzer Birkaç Keloğlan Masalları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Keloğlan Masalları" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: