Keloğlan Masalları: Kanalizasyon Hattı

Keloğlan Masalları

Keloğlan Masalları: Kanalizasyon Hattı, Keloğlan ve arkadaşları Bilgecan dedeyi aramak için gittikleri müzeden çıkarlar. Saatin göstereceği yeri aramaya giderken bir görevli elektrik süpürgesi ile yerleri temizliyordur. Onu canavar zanneden çocuklar çok korkup kaçmaya başlarlar. Kaçarken bir anda kanalizasyona düşerler. Nerede olduklarını anlamaya çalışırken duvardaki kanalizasyon yazısını görürler. Kara kanalizasyon ne acaba der. Balkız ne olduğunu bilmiyorum ama burası çok kötü kokuyor der. Çocuklar Keloğlan'a kızarlar gitmek için acele etmeseydin buraya düşmezdik derler.

Keloğlan ne yapayım bir an önce Bilgecan dedeyi bulmak istiyorum der ve cebindeki saati çıkarır. Saatin üzerindeki ay taşı hala parlıyordur. Sivri demek ki hala Bilgecan dedeye yakın bir yerdeyiz der. Uzun ve Huysuz müzeden çıkıp Keloğlan ve arkadaşlarını ararlar. Uzun yine karnı acıktığı için söylenince Huysuz sinirlenir. Gözünün önündeki kanalizasyon çukurunu görmez ve aşağıya düşer. Uzun'da peşinden atlar. Keloğlan haydutları görünce yine mi siz diye kızar. Bizi takip etmeyi bırakın artık der. Oradan ayrılırken sakın peşimizden gelmeyin derler. Çocuklar kanalizasyonda ilerlerken saat sağ tarafı gösterir. Bilgecan dedeyi bulmaya az kaldı deyip o tarafa doğru ilerlerler. Uzun ve Huysuz peşlerinden çocukları takip ederler.

Huysuz o saati çocuklardan almalıyım diye düşünür. Bu sırada karşılarında bir çift kırmızı göz onlara bakar. Onu ay taşı zannedip yanına giderken kocaman bir fare olduğunu anlarlar. Fare bir anda onları kovalamaya başlar. Hızla Keloğlanların yanından geçip kaybolurlar. Keloğlan bunların neyi var diye düşünürken arkalarındaki dev fareyi görürler. Örgülü korkudan dona kalır. Çocuklar kaçarken saati düşürürler. Keloğlan dönüp almalıyım dese de Kara bu çok tehlikeli der. Örgülü bütün cesaretini toplayıp farenin yanına gelip başını okşar. Fare bir anda arkasını dönüp gider. Örgülü saati yerden alır. Çocuklar yollarına devam ederler. Yukarıda kanalizasyon ızgarasını görüp yukarıya tırmanmaya karar verirler. Yukarıya tırmanıp bir koridorda ilerlerler. Çıkış kapısını görünce çok mutlu olurlar.

Benzer Birkaç Keloğlan Masalları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Keloğlan Masalları" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: