Keloğlan Masalları: Kara Karga

Keloğlan Masalları

Keloğlan Masalları: Kara Karga; Uzun, Huysuz, Keloğlan ve arkadaşları gerçek dünyada dolaşırken bir anda Bilgecan dedenin evinin önünde bir karga görürler. Şimdi eve nasıl gireceğiz diye düşünürler. Huysuz saat bizde köye dönelim der. Keloğlan olmaz Bilgecan dedeyi yalnız bırakamayız der. Sessizce eve doğru giderken sakar Uzun'un ayağı takılıp düşer. Onları fark eden karga kovalamaya başlar. Keloğlan kaçarken cebinden saati düşürür. Geri dönmek için zamanı yoktur. Saati dışarıda bırakıp içeriye girerler. Olup biteni Bilgecan dedeye anlatırlar. Dede acele etmeyin karga gidene kadar burada bekleyelim der.

Keloğlan bu böyle olmaz bir plan yapmalıyız der. Keloğlan'ın planı üzerine Uzun ve Huysuz çıkıp kargayı başka bir yöne doğru oyalarlar. Kara ve Keloğlan'da gidip saati alır. Fakat yine Uzun'un sakarlığı yüzünden karga sinirlenip onları kovalar. Uzun ve Huysuz kaçıp eve girerler. Kara ve Keloğlan dışlarıda kalır. Karga onların üzerine doğru yürüyünce Keloğlan bak saati bırakıyorum bize zarar verme der. Saati bırakıp kaçmaya başlarlar. Bir bankın üzerine tırmanırlar. Eve dönen Uzun ve Huysuz'a Balkız ve Bilgecan dede kızarlar. Sizin yüzünüzden Kara ve Keloğlan dışarıda kaldı gidin yarım bıraktığınız işi tamamlayın derler. Uzun ve Huysuz çaresiz tekrar dışarıya çıkıp karganın dikkatini çekip koşmaya başlarlar. Karga Uzun ve Huysuz'u kovalarken Keloğlan ve Kara saati alıp eve girerler. Uzun önden hızlı koşarken Huysuz arkada kalır. Bir anda yere düşer ve ayağı taşa sıkışır. Beni kurtar Uzun diye bağırır. Uzun dönüp arkadaşını kurtarmaya çalışır fakat Huysuz'un ayağı çok kötü sıkışmıştır. Karganın yaklaştığını görünce onu bırakıp eve kaçar.

Çocuklar Huysuz nerede diye sorunca Uzun olup biteni anlatır. Balkız nasıl arkadaşını orada bırakıp gelirsin ya karga onu gagalarsa der. Keloğlan hemen gidip onu kurtarmalıyız der. Hepsi birlikte kurtarmaya giderler. Yaptığından pişman olan Uzun bekleyin bende geliyorum diyerek peşlerinden koşar. Yanına gittiklerinde Huysuz'u kargayla oyun oynarken bulurlar. Huysuz karga sadece bizimle oyun oynamak istiyormuş der. Balkız demek ki uçamadığı için buradan ayrılmıyormuş deyince Keloğlan Bilgecan dedeye onun kanadını iyileştirebilir misin? diye sorar. Bilgecan dede bir yolunu buluruz der ve onu tedavi eder. Karganın kanadı tamamen iyileşince Uzun ve Huysuz'u üzerine bindirip uçar.

Benzer Birkaç Keloğlan Masalları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Keloğlan Masalları" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: