Keloğlan Masalları: Kayıp Bebek

Keloğlan Masalları

Keloğlan Masalları: Kayıp Bebek, Keloğlan ve arkadaşları derede balık tutarken suyun üzerinde sürüklenen bir sepet görürler. Olta ile sepeti yakalayıp kıyıya çekerler. Keloğlan sepetin üzerindeki örtüyü kaldırdığında içinden bir bebek çıkar. Bebek bir anda ağlamaya başlar. Bebeğin ağlaması ile dere bir anda kabarır. Sepet yeniden sürüklenmeye başlar. Keloğlan ve Sivri dereye atlayıp bebeği tekrar kurtarırlar. Bu bebeğin kim olduğunu merak ederler. Annesi ve babasını bulabilmek için önce Bilgecan dedeye gitmeye karar verirler. Uzun ve Huysuz yine açlıktan birbirlerini yemektedirler. Aralarında sürekli yemek tartışması yaşarlar. O sırada oradan geçmekte olan Keloğlan ve arkadaşlarının elindeki sepetin içinde yemek olduğunu düşünüp almak isterler. Ağacın arkasından Huysuz imdaaat diye bağırır.

Keloğlan birinin başı dertte gidip bakalım der. Örgülü'yü bebekle bırakıp sesin geldiği tarafa giderler. Onlar ayrılınca Uzun ve Huysuz bebeği alıp kaçarlar. Yemek bulduk diye sevinerek sepetin örtüsünü kaldırdıklarında bebeği görüp şaşırırlar. Bebek bir anda ağlamaya başlar. Bu bebeğin özel güçleri vardır. Ağlamasıyla birlikte bir anda hava bozup dolu yağmaya başlar. uzun bebeği kucağına alıp ninni söyler. Bebek uyuyunca hava eski haline döner. Huysuz bebeği burada bırakıp kaçalım dese de Uzun bunu kabul etmez Onu Bilgecan dedeye götürmek ister. Huysuz çaresiz bunu kabul eder. Yolda giderken bebek tekrar ağlamaya başlayınca hava yeniden bozar.

Çocuklar Bilgecan dedenin evinde ona olan biteni anlatırlar. Bilgecan dede havanın sürekli değişmesine bir anlam veremez. Bu sırada Huysuz ve Uzun bebeği kapıya bırakıp kaçarlar. Bebeğin sesini duyan Balkız onu içeriye alır. Bilgecan dede bebeğin büyülü güçlere sahip olduğunu ağlar. Burada kalırsa her ağlamasında ekinler zarar görür, onun ailesini bulmalıyız der. Keloğlan'dan adımhopter ile dere yatağının civarına bakmasını ister. Keloğlan ve Örgülü bebeği de alıp adımhopter ile havalanırlar. Adımhopterin kenarına konan bir kuştan korkan bebek yeniden ağlamaya başlar. hava yeniden bozup fırtına çıkar. Keloğlan iniş yapacak bir yer ararken aşağıda bir ev görüp oraya iner. Üç tane köylü sinirle yanlarına gelip bebeği de alıp gitmelerini söyler. Bebeği dört gün önce tepenin yamacında bulduklarını, o bebek yüzünden bütün köyün yerle bir olduğunu evlerin ya depremden ya da selden yıkıldığını söylerler. Onlarda belki ailesi bulur diye dereye bıraktıklarını anlatırlar. Keloğlan tepenin yamacına bakmaya karar verir.

Bu sırada bebek o kadar kuvvetli ağlar ki bir anda deprem olmaya başlar.Keloğlan bebeği uyutmak için adımhopterden bir çarşaf getirirken ayağı takılıp düşer. Onun sakarlığı bebeğin hoşuna gider ve susar. Derin bir uykuya dalar. keloğlan ve Örgülü adımhoptere binip havalanırlar. tepenin yamacına inip bebeğin ailesini aramaya başlarlar. Bu sırada pelerinli bir kız bebeği bırakaıp gidin diye bağırır. keloğlan onu bırakmayız deyince kız vahşi hayvanlarını onların üzerine salar. Keloğlan hayvanları atlatıp Örgülü'nün yanına gelir. Pelerinini açan kız ağlamaya başlar. Keloğlan kim olduğunu sorduğunda bebeğin ablası olduğunu söyler. Onların bebeği kaçırdığını zannetmiştir. Keloğlan'da biz zaten bebeğin ailesini arıyorduk der. Kız kendini tanıtır. Kendilerinin orman perileri olduğunu anne ve babasının bir süreliğine uzaklaşıp bebeği kendisine emanet ettiğini anlatır. Kendisi de bebeği kaybettiğini söyler. Keloğlan ve Örgülü bebeği ailesine kavuşturmanın mutluluğunu yaşar.

Benzer Birkaç Keloğlan Masalları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Keloğlan Masalları" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: