Keloğlan Masalları: Küçük Uzaylı

Keloğlan Masalları

Keloğlan Masalları: Küçük Uzaylı, Keloğlan ve arkadaşları üniversite koridorlarında dolaşırken uzaylıların unuttuğu uzay mekiğini görürler. Keloğlan'ın aklına Bilgecan dedeyi o mekikle aramak gelir.Mekik çok küçük olduğu için Keloğlan, Kara ve Sivri binerler. Kızlar orada kalıp beklemeye karar verirler. Zorda olsa sıkışarak binip giderler. Gökyüzünde Bilgecan dedenin roketini görürler. Onu takip etmek isterler fakat mekiği nasıl kullanacaklarını bilmedikleri için roketi gözden kaybederler. Bir süre sonra kendilerini uzay boşluğunda bulurlar. Orada yer çekimi olmadığı için kendilerini çok hafiflemiş hissederler. Mekik büyükçe bir uzay gemisinin içine girer. Bir anda karşılarında küçük yeşil uzaylıları görürler. Mekikten aşağıya inince nefes alamamaya başlarlar. Boğulmak üzereyken uzaylılar onlara uzay başlığı getirir. Keloğlan neden sürekli gülüp duruyorsunuz diye sorar. Uzaylı gülmek bizim iletişim aracımızdır der. Teknolojimiz sayesinde dünyada konuşulan bütün dilleri de bildiklerini söyler. Keloğlan bizden ne istiyorsunuz diye sorar. Uzaylı sizinle bir sorunumuz yok biz dünyada kaybolan çocuk uzaylıyı aramaya gittik siz oraya gelince de ondan aldığımız sinyaller kesildi der. Bunun üzerine Sivri gördüğü bir olayı anlatır. Biz masal aleminden gerçek dünyaya geçtiğimizde geçit saatini alıp yanlışlıkla çalıştırdım. Açılan geçit kapısından küçük uzaylının boyut değiştirip masal alemine geçtiğini söyler. Uzaylı bizi köyünüze götürür müsünüz? diye sorar. Keloğlan önce arkadaşlarımızı alalım öyle gideriz der.

Masal aleminde Uzun aç karnına ormanda dolaşırken kuzu çevirme yapan bir adam görür. Adam eğilip odun toplarken Uzun gidip eti yemek ister. Bu sırada küçük uzaylı ondan önce davranıp bütün eti bir güzel yer. Adam ayağa kalkıp etin olmadığını görünce Uzun yedi zannedip ona kızar. Bu kez Uzun gidip elma toplamak ister. Uzandığı elmalar tek tek ortadan kaybolur. Uzaylı onları da bir çırpıda yemiştir. Uzun bir anlam veremeyip ağaçtaki kovandan bal alır. Balı tam yemek üzereyken uzaylı onuda silip süpürür. Uzun onu fark edince sende kimsin diye sorar. Onu alıp Kara Vezir'e götürmeye karar verir. Karşılığında yemek isteyecektir. kara Vezir harika bir sofrada yemek yerken Uzun gelir. Sana çok özel bir şey getirdim karşılığında bana yemek verir misin? der. Kara Vezir ne getirdiğini göster bakalım beğenirsem istediğin kadar yiyebilirsin der. Bunun üzerine Uzun elindeki torbayı açar fakat içinden uzaylı yerine bir sürü taş çıkar. Kara Vezir sen benimle dalgamı geçiyorsun diye sinirlenir. Askerlerine söyleyip onu dışarıya attırır. Uzun ormanda yürürken düşünür. Onu ellerimle torbaya koydum nasıl olur da kaybolur, acaba açlıktan hayal mi? gördüm der. Küçük uzaylı birden sırtına atlar ve kaçar. Uzun onu kovalamaya başlar. Bu sırada bir uzay mekiğinin içinde Keloğlan ve arkadaşları uzaylılarla birlikte gelirler. Ellerindeki cihazla sinyal almaya başlarlar. Çok geçmeden ormanda birbirlerini kovalayan Uzun ve küçük uzaylıyı görürler. Uzun onlara alın şu küçük şeyi artık başımdan deyip kaçmaya başlar. Hepsi birlikte Uzun'un arkasından gülmeye başlarlar.

Benzer Birkaç Keloğlan Masalları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Keloğlan Masalları" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: