Keloğlan Masalları: Labirent

Keloğlan Masalları

Keloğlan Masalları: Labirent, Keloğlan arkadaşları ile birlikte Bilgecan dedenin evini temizlerler. Bilgecan dedeyi aramaya yarın devam ederiz diye düşünürler. Arkadaşları temizlik için alt kata gittiğinde Keloğlan pencereden bir tavşan görür. Onu yakalamak için dışarıya koşarken ayağı takılıp yere düşer. Bir süre sonra ormanda tavşanı ararken arkadaşları yanına gelirler. Çocuklar ilerideki tavşanı görünce kovalamaya başlarlar. Tavşan bir anda geçitten geçer. Çocuklarda peşinden gidince kendilerini gerçek dünyada bir labirentin içinde bulurlar. neredeyiz biz diye etraflarına bakınırken Örgülü tavşan nerede acaba diye labirentin içinde gitmeye başlar. Keloğlan dur yalnız bir yere gitme dese de dinlemez. Çok geçmeden Örgülü'nün çığlığı duyulur. Çocuklar koşarak yanına gittiğinde Örgülü'yü duvarın dibinde titrerken bulurlar.

Keloğlan ne oldu diye sorunca Örgülü eliyle arkayı işaret eder. Az ileride duvarı dibinde nöbet tutan bir şövalye vardır. Çocuklar bizi farketmedi geri dönelim derler. Geldikleri tarafa geri dönerler fakat orada bir çıkış yoktur. Keloğlan mecburen yanından geçeceğiz dikkatli olalım der. Hepsi emekleyerek şövalyenin arkasından geçerler. En son Sivri geçerken ona çarpar. Bir anda Sivri'nin üzerine düşer. Arkadaşları yanına gelir. Keloğlan kimsin sen bizden ne istiyorsun der fakat karşı taraftan ses gelmez. Keloğlan yüzündeki zırhı kaldırınca içinin boş olduğunu görürler. Labirentin içinde çıkış yolu araken geçtikleri yerden defalarca geçtiklerini fark ederler. Keloğlan bu böyle olmayacak en iyisi ikiye ayrılalım der. Kara ve Sivri bir tarafa, Keloğlan, Balkız ve Örgülü diğer tarafa giderler. Balkız yolun üzerinde bir sepet dolusu mantar görür. İçlerinden bir tane alıp yer. Bir anda sesi çıkmaz olmuştur. Konuşur fakat onu kimse duymaz. Arkadan gelen bir sarmaşıkla Örgülü'yü yakalar. Balkız dikkat et Örgülü dese de Örgülü onu duymaz. Keloğlan arkasını döndüğünde Örgülü yoktur. Balkız'a sorar. Balkız durumu anlatır ama Keloğlan onu duymaz. Herhalde Sivri ve Kara'nın yanına gitmiştir der ve yoluna devam eder. keloğlan Balkız'la birlikte yoluna devam ederken Bilgecan dedenin sesini duyar. Keloğlan bana yardım et diye bağırıyordur. çocuklar sesin geldiği tarafa doğru giderler. İleride pelerinli arkası dönük birini görürler. Bilgecan dede olabilir diye yanına gidip dokunur. Bir anda boş pelerin yere serilir. Keloğlan ve Balkız çok korkarlar. Bir anda arkalarında Çizmeli Tilki'yi görürler. Senin burada ne işin var diye sorarlar. Tilki labirentler benim en sevdiğim yerdir der. Gizemli ve karışık. Sonra ortadan yok olur. Keloğlan yeniden dedenin sesini duyar. Koşarak giderken sarmaşıklar Balkız'ı da kaçırırlar. Diğer tarafta Sivri ve Kara' da sarmaşıklar tarafından kaçırılır.

Keloğlan tek başına labirentte ilerlerken tekrar Bilgecan dedenin sesini duyar. Sesin geldiği yöne koşarak gider. Labirentin sonunda Bilgecan dede ve arkadaşlarını görür. Onlara doğru koşarken görünmez bir duvara çarpar. Dede ve arkadaşları onu ne görebilir ne de duyabiliyordur. Onları oradan nasıl kurtarırım diye düşünürken arkasında Kara Vezir, Huysuz ve Uzun'u görür. Demek bu işin arkasında da siz vardınız der. Hemen onları oradan çıkar diye bağırır. Kara Vezir Bilgecan dede ve arkadaşların sonsuza kadar orada yaşayacaklar der ve hepsi birlikte Keloğlan'ı yakalarlar. Keloğlan hayyııır diye bağırır. Gözünü açtığında arkadaşları yanındadır. Kara Vezir'in elinden nasıl kurtuldunuz diye sorar. Çocuklar ne Kara Vezir'i sabahtan beri temizlik yapıyoruz der. Keloğlan olup biten her şeyin rüya olduğunu anlar. Ne kadar da gerçekçiydi diye düşünür. Arkadaşları biz gidelim sen biraz dinlen der ve giderler. Keloğlan dinlenmek için Bilgecan dedenin yatağına uzanır.

Benzer Birkaç Keloğlan Masalları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Keloğlan Masalları" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: