Keloğlan Masalları: Örümcek Arkadaş

Keloğlan Masalları

Keloğlan Masalları: Örümcek Arkadaş; Keloğlan, Kara ve Balkız Bilgecan dedeyi aramak için yine gerçek dünyaya gelirler. Bu sefer yollarını kaybedip bir harabeye giderler. Kara ileride bir örümcek ağı görür. Yakından bakmak için yaklaşınca bir anda ağlara yapışır. Keloğlan ve Balkız gelip onu kurtarmaya çalışırlar fakat onlarda ağlara yapışır. Bu sırada yukarıdan kocaman bir örümcek üzerlerine doğru gelmeye başlar. Korkuyla çığlık atmaya başlarlar fakat kurtulmak için hiç çareleri yoktur. Kara yolun sonuna geldik arkadaşlar, sizin de başınızı belaya soktum özür dilerim der. Örümcek yanlarına gelir. Hepsi korkuyla beklerken, örümcek tek tek onları ağdan alıp yere koyer. Sizin burada ne işiniz var çocuklar der. Çocuklar şaşkınlıktan kalakalır. Bize kızmadınız mı? yani derler.

Örümcek neden kızayım yanlışlıkla takıldınız der. Hepsi derin bir nefes alıp örümcekten özür dilerler. Örümcek tekrar burada ne işiniz var deyince Keloğlan Bilgecan dedeyi ararken yolumuzu kaybettik der. Sen burada ne yapıyorsun bildiğim örümceklere pek benzemiyorsun der. Örümcek aslında bende buralara yabancıyım, yaşadığım ormanda bütün ağaçlar kesilince buraya gelmek zorunda kaldım ama burada çok sıkılıyorum der. Keloğlan bizim köyümüzde kocaman bir orman var eğer istersen seni oraya götürebiliriz der. örümcek buna çok sevinir. Keloğlan cebinden saati çıkarıp geçit kapısını açar. Hepsi bir köydeki ormana giderler. Örümcek orayı çok sever. Hemen ilk gördüğü ağaca tırmanır. Örümceği bütün arkadaşlarına tanıştırıp onu oyunlarına dahil ederler. Örümcek kızlarla birlikte ip atlar, Keloğlan'ın hamağını sallar, Sinek ve arkadaşlarına salıncak yapar. Kara Vezir birgün ormanda dolaşırken dev örümcek ağlarını görür. Bu kadar büyük ağları kim yapmış olabilir diye sorar. Asker Keloğlan'ın arkadaşı dev örümcek yaptı der. Hemen emir verip örümceği yakalamalarını söyler. Örümcek kızlarla ormanda oyun oynarken askerler üzerine bir ağ atıp onu yakalarlar. Balkız ve Örgülü hemen Keloğlan'a haber vermeye giderler.

Askerler örümceği vezirin şatosuna getirir. Kara Vezir demek o örümcek sensin köyün her tarafına ağ örmek için kimden izin aldın der. Örümcek biz sadece çocuklarla oyun oynuyorduk dese de Kara Vezir onu zindana attırır. Kızlar Keloğlan'a olanları anlatınca hepsi bir şatoya doğru koşarlar. Karşılarından Kara ve Sivri gelir. Olanları duyunca onlarda Keloğlan'la birlikte giderler. Kara Vezir zindanın kapısında örümceği konuşturmaya çalışırken bir anda üzerini küçük örümcekler sarmaya başlar. Korkuyla çırpınırken dev örümcek cebinden zindanın anahtarını alıp kapıyı açar ve çıkar. Kara Vezir'e kötü kötü bakar. Vezir korkuyla kendini zindana kapatır. Örümcek üzerine kapıyı kilitler. Örümcek koridorda kaçarken askerler görür ve onu bir odada sıkıştırırlar. Şatoya gizlice giren Keloğlan, Kara ve Sivri' de arkalarından gelir. Örümcek bir anda pencereden düşer. Çocuklar hayııır diye bağırırken örümcek ağlarının sayesinde kurtulur. çocuklar çok sevinir. Zindanda kilitli kalan vezirin etrafını örümcekler sarınca çıkarın beni buradan diye bağırmaya başlar.

Benzer Birkaç Keloğlan Masalları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Keloğlan Masalları" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: