Keloğlan Masalları: Tilkican Dede

Keloğlan Masalları

Keloğlan Masalları: Tilkican Dede, Bilgecan dede evinin çatısındaki gözetleme kulesinde gökyüzünü izlerken Keloğlan gelir. Dede Keloğlan'dan yukarıya gelip kendisine yardım etmesini ister. Keloğlan koşarak içeriye girer. Yatakta uyuyan Tilkican dedeyi Bilgecan dede zannedip, dede ne çabuk aşağıya inip uyudun der. tilkican dede sinirlenip onu kovar. Keloğlan bir anlam veremeyip dışarıya çıkar. Bu sefer yukarıdan Bilgecan dede seslenip neden yukarıya gelmiyorsun der. iyice kafası karışan Keloğlan tekrar içeriye girer. Tilkican dedeyi yatakta görüp tekrar ne çabuk indin Bilgecan dede der.

Tilkican dede iyice sinirlenip yukarıdan Bilgecan'ı çağırır. Bilgecan dede Tilkican'ın ikiz kardeşi olduğunu uzun zamandan beri görüşmediklerini söyler. Ayrıca Tilkican'ın son derece huysuz bir ihtiyar olduğunu söyler. Onların konuşmalarından iyice rahatsız olan Tilkican dede uyumak için dışarıya çıkar. Bir ağacın altında uyumaya hazırlanırken Uzun ve Huysuz başına bir çuval geçirip onu kaçırır. Çirkin cadının evine getirdikleri Tilkican dedeyi bağlarlar. Cadı benden aldığın güçlerimi geri kazanacağım iksirin tarifini bana ver Bilgecan der. Tilkican ben Bilgecan değilim dese de kimseyi inandıramaz. Uzun ve Huysuz bir tüğ ile ayaklarını gıdıklayıp onu konuşturmaya çalışırlar. En sonunda Tilkican dede dayanamayıp tamam tarifi vereceğim der. Sırayla bütün malzemeleri söyler, cadıda kazana koyar. En son uyuttur tozu ekle der. Cadı uyuttur tozunun kalmadığını söyleyince Tilkican o olmadan iksir işe yaramaz der. Cadı Uzun ve Huysuz'u uyuttur tozu getirmeleri için Bilgecan dedenin evine gönderir. Bilgecan dede ve Keloğlan tilkican dedeyi merak etmeye başlarlar. Başına bir iş gelmesinden endişe ederler. Bu sırada Uzun ve Huysuz kapı deliğinden içeriyi gözetlerler. Bilgecan dedenin cadının elinden nasıl kurtulduğunu merak ederler. Huysuz Uzun'u cadıya gönderip Bilgecan'ı yeniden kaçırmaya gerek olup olmadığını sormasını ister. Uzun gittikten sonra kapı açılır. Huysuz dede ve Keloğlan'a yakalanır. Huysuz korkusundan kendisini kaçırdığı için özür diler.

Keloğlan işin aslını anlamıştır. Haydutların Bilgecan yerine Tilkican'ı yakaladığını Dedeye söyler. Onu kurtarmak için Huysuz'a cadının evini göstermesini söyler. Bu sırada Uzun cadının evine gelip Bilgecan'ı yeniden kaçıralımmı der. Dedeyi orada bağlı görünce aklı karışır. Huysuz Keloğlan ve Bilgecan dedenin elinden kaçıp cadının yanına gelir. Haydutlar bir içeride bir dışarıda Bilgecan'ı görünce iyice akıllarını oynatırlar. Cadı onlara çok sinirlenirken dışarıdan Bilgecan'ın sesini duyar. Kendisi içeride sesi dışarıda diye çok şaşırır. Dışarıya çıkıp Bilgecanı görünce bunu nasıl yaptığını sorar. Keloğlan arkadan gizlice içeriye girip Tilkican dedeyi kurtarır. Tilkican Keloğlan'a daha önce verdiği uyuttur tozunu alıp kazandaki iksire katıp biraz alır ve dışarı çıkarlar. Cadı aynı anda iki Bilgecan olduğunu görünce bu nasıl bir sihir diye merak eder. Keloğlan'ın da orada olduğunu görünce onu yakalamak ister. Keloğlan eğer yaklaşırsan elimdeki iksiri içip bin tane olurum der. Cadı bunu görünce Keloğlan'ın elindeki iksiri kapar ve içer. Bir anda yumuşak huylu sevecen birine dönüşür. keloğlan, Tilkican ve Bilgecan dede evlerine huzur içinde geri dönerler.

Benzer Birkaç Keloğlan Masalları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Keloğlan Masalları" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: