Keloğlan Masalları: Tilki'nin Oyunu

Keloğlan Masalları

Keloğlan Masalları: Tilki'nin Oyunu, Keloğlan ve arkadaşları gerçek dünyada şehir merkezinde şaşkın şaşkın dolaşıp Bilgecan dedeyi ararlar. Evler, arabalar, insanlar fazlasıyla dikkatlerini çeker. Bir o kadarda korkarlar. Örgülü böyle bir yerde Bilgecan dedeyi bulmamız imkansız der. Keloğlan eğer Bilgecan dede buralardaysa mutlaka etrafa bir işaret bırakmıştır der. O sırada karşıda geçmekte olan bir otobüsün üzerinde Bilgecan dedenin resmini görürler. Resmin yanında "Herkes Onu Arıyor" yazıyordur. Bilgecan dedenin oralarda olduğundan iyice emin olup otobüsü koşarak takip etmeye başlarlar. Zorda olsa yolun karşısına geçmeyi başarırlar.

Tam otobüse yetişmek üzeredirler ki otobüs yeniden hareket eder. Arkadaşları geri dönmek için hemfikir olurlar. Fakat Keloğlan'ın Bilgecan dedeyi bulmadan dönmeye niyeti yoktur. Yorgunluk ve açlıktan halsiz düşerler. Dinlenecek bir yer bulmalıyız diye düşünürken yanlarında duran kutuların üzerinden bir ses gelir. Bu çizmeli tilkinin sesidir. Kendilerine yardım etmek istediğini, buraları çok iyi bildiğini söyler. Keloğlan ona hiç güvenmez. Onun Kara Vezir'e hizmet ettiğini düşünür. Tilki artık değiştiğini, iyi biri olduğunu söylese de çocuklar buna inanmazlar fakat çaresizlikten onunla gitmeye razı olurlar. Tilki onlaı bir depoya götürür. Çocuklara insanlardan bahseder. iyi insanlar olduğu kadar, kötü niyetlilerin de olabileceğini söyler. Eğer sizi yakalarlarsa bir kafese hapsedip evlerde süs olarak götürebilirler der. Bir tehlike anında hiç kımıldamadan durmalısınız o zaman insanlar sizi oyuncak zannedip zarar veremezler der.

Çizmeli tilki çocukları karton kutudan yapma evine götürür. Orada onlara yemek ikram eder. Daha sonra buraya neden geldiklerini sorar. Keloğlan Bilgecan dedeyi bulmak için geldik der. Çizmeli tilki Bilgecan dedenin insanlarla işbirliği yaptığını, çocukları eğlendirdiğini, halinden çok memnun olduğunu söyler. Keloğlan onu gördün mü? diye sorar. Tilki görmedim ama şehrin her yerinde dev fotoğrafları var der. Keloğlan onu bir bulalım kurtarması kolay der ve cebindeki geçit saatini çıkarır. Saat tilkinin dikkatini çeker.Artık uyuyup dinlenin der. Çocuklar uykuya çekilir. Sabah uyandıklarında tilki orada değildir.

Keloğlan'ın cebindeki geçit saatini de alıp kaçmıştır. Bir görevli çocukların içinde bulunduğu kutuyu alıp kargoya verir. Arabanın arkasında Keloğlan ve arkadaşları bilmedikleri bir yere doğru hareket ederler.

Benzer Birkaç Keloğlan Masalları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Keloğlan Masalları" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: