Keloğlan Masalları: Uzaylılar

Keloğlan Masalları

Keloğlan Masalları: Uzaylılar, Keloğlan ve arkadaşları Bilgecan dedeyi aramak için en doğru yerin üniversite olduğunu düşünüp bir üniversiteye gelirler. Türlü türlü bilgileri içinde barındırdığı için kesin Bilgecan dede buradadır diye tahmin ederler. Bu sırada gökyüzünden küçük bir uzay mekiği iner. Onu Bilgecan dedenin mekiği zannedip yanına giderler. Gittiklerinde içi boştur. İçinde kimlerin olduğunu merak edip aramaya başlarlar. Sivri biraz ileride yeşil bir şeyler görüp peşinden gider. Bu şey küçük yeşil bir uzaylıdır. Uzaylı sürekli gülmektedir. Sivri önce ondan korkar. Uzaylı tabancasıyla Sivri'ye yeşil bir toz sıkar. Tozun etkisiyle Sivri katıla katıla gülmeye başlar. Keloğlan ve arkadaşları Sivri'nin yokluğunu fark ederler. Nereye gitti acaba diye bakınırken çalıların arkasında Sivri'nin gülme sesini duyarlar. Yanına gittiklerinde Sivri'nin yerlerde yuvarlanıp kahkahalarla güldüğünü görürler. Neyin var Sivri kalk Bilgecan dedeyi aramalıyız derler. Sivri gülmekten yürüyecek hali olmadığını söyler. Keloğlan biz gidelim onu sonra alırız der. Üniversitenin içinde Bilgecan dedeyi aramaya başlarlar. Bir öğrenci hocasına soru sorarken küçük uzaylı yanlarına gelip yeşil tozdan sıkar. Onlarda katıla katıla gülmeye başlarlar. Onları o halde gören Keloğlan ve arkadaşları bu işte bir tuhaflık var neden herkes gülüyor acaba derler.

Uzaylılar hakkında bir seminer hazırlayan iki öğrenci bütün afişleri okulun etrafına yapıştırıp sınıfta arkadaşlarını beklemeye başlarlar. Hiçkimse bu seminere ilgi göstermez ve gelmezler. Öğrenciler beklemekten sıkılırlar. Bu sırada iki küçük uzaylı yanlarına gelir. Şaşkınlıkla onları izlerken uzaylılar onlara da gülme tozundan sıkar. Çocuklar gülmeye başlarlar. Keloğlan ve arkadaşları onlarında güldüğünü görünce uzaylıları iki koldan aramaya başlarlar. Koridorda yürürken küçük uzaylı Kara ve Örgülü'nün karşısına çıkar. Uzaylı gülmekten yerlere yatar. Kara neye bu kadar gülüyorsun diye sorar. Bu sırada arkalarından gelen iki uzaylı Örgülü'ye de gülme tozu sıkar. Sesleri duyan Keloğlan ve Balkız Örgülü'yü yerde gülmekten kıvranırken bulurlar. Biraz ileride uzaylılar Kara'yı mekiğe bindirmeye çalışıyorlardır. Keloğlan gidip arkadaşını kurtarır. Tam ellerinden gülme silahlarını almaya çalışırken yukarıdan bir uzay mekiği gelir ve uzaylılar ışınlanıp giderler. Hepsi normal haline döner.

Benzer Birkaç Keloğlan Masalları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Keloğlan Masalları" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: