Keloğlan Masalları: Yüzük

Keloğlan Masalları

Keloğlan Masalları: Yüzük; Keloğlan, Kara ve Balkız gerçek dünyada bir parkta dolaşırken etrafta insanlar olduğu için bir çalının arkasına saklanırlar. Bu sırada oradan geçmekte olan genç bir adamın telefonu çalar. Genç adam telefonunu çıkarırken cebinden bir yüzük düşer. Sevdiği kıza sürpriz olarak aldığı yüzüğün düştüğünü fark etmeden yoluna devam eder. Yüzüğü bulan Keloğlan ve arkadaşları onu sahibine götürmeliyiz derler. Yüzüğü de alıp genç adamın peşinden giderken yolda Uzun ve Huysuz'la çarpışırlar. Yüzük bir anda Keloğlan'ın elinden fırlar. Altın yüzüğü gören Huysuz'un gözleri parlar. Keloğlan ondan önce yüzüğü alır. Huysuz siz altından ne anlarsınız onu bana verin der ve yüzüğü çekiştirmeye başlar. Keloğlan onu sahibine götüreceğiz der. Yüzüğü çekiştirirken yine ellerinden fırlar. Yuvarlanarak tam köprüden düşmek üzereyken Huysuz yakalar. Huysuz'u da Keloğlan tutar ve yüzüğü düşmekten kurtarırlar. Huysuz yüzüğü vermek istemez. Bari sahibini bulana kadar ben taşıyayım der. Keloğlan buna izin verir. Yüzüğün sahibini aramaktan yorulan çocuklar biraz dinlenmeye karar verirler. Yorgunluktan hepsi uyuya kalır. Uzun uyurken bir ses duyup uyanır. Ses yüzükten geliyordur. Yüzük bana sahip olursan istediğin her şeye sahip olursun der. Uzun bunun üzerine yüzüğü de alıp kaçar.

Huysuz uyanıp da yüzüğün olmadığını fark edince feryat figan bağırır. Keloğlan'ın yakasına yapışıp sen mi aldın yüzüğü der. keloğlan ben niye alayım en son sen taşıyordun der. Bu sırada Balkız uzakta bir tekneye binen Uzun'u görür. Elinde de yüzük vardır. Huysuz sabırsızlıkla gidip alalım yüzüğü der. Keloğlan acele etmeye gerek yok, burası bir göl Uzun dönüp dolaşıp yine buraya gelecektir der. Uzun tekneyle bir tur yaptıktan sonra geri döner. Huysuz, Keloğlan ve arkadaşları onu karşılarlar. Keloğlan ve Huysuz ona kızarlar. Uzun yüzüğü alıp kaçmaya çalışırken Huysuz ve Keloğlan üzerine atlarlar. Onlar boğuşurken Balkız yüzüğü alır. Tekrar yüzüğün sahibini aramaya başlarlar. Karşıdan karşıya geçerken Huysuz yüzüğü kapıp kaykay ile geçen bir çocuğun kaykayına atlar. Diğerleri peşinden koşarlar. Kaykaydaki çocuk bir anda yere düşünce kaykay çok geçmeden durur. Keloğlan ve arkadaşları yanına gelip yüzüğü alırlar.

Biraz ileride kara kara düşünen yüzüğün sahibini görürler. Keloğlan gizlice yaklaşıp yüzüğü adamın önüne koyar. Yüzüğünü gören adam sevinçle onu yerden alıp kız arkadaşına doğru sevinçle gider. Genç adam kız arkadaşı ile birlikte arabayla giderken Huysuz yüzüğü alabilmek için arabaya tırmanmıştır. Adam korkuyla silecekleri çalıştırır. Sileceklere takılan Huysuz arabanın birden durmasıyla uçup kendini bir çöp kovasında bulur.

Benzer Birkaç Keloğlan Masalları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Keloğlan Masalları" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: