Pak ile Pırpır: Doğaya Atılan Çöpler

Pak ile Pırpır: Doğaya Atılan Çöpler, Leke'nin bu seferki planı deniz altındaki canlıların atılan çöplerden rahatsız oldukları ve bu şekilde her şeye zarar veren birinin niye bu kadar keyif aldığıdır. Pırpır ise Pak ile gezmenin keyfini çıkartmakta bu eğlenceyi yarıda bırakmak ve yeryüzüne iniş yapıp uç uçları etrafa dağıtıp her uç uç kendi görevini yerine getirmeli diye düşünür. Leke ise ne yapmalı ne etmeli doğaya zarar vermeliyim diye konuşur dünyanın her tarafı balçıkla kaplı olsa bende dundan dolayı her yerde oynaya bilmeliyim, etrafta ise simsiyah dumanlar görülmekte Leke dürbününü çıkartır ve fabrikadan çıkan o kirli dumanları görünce mutlu olmakta ve keyiflenmekte. Leke bir afişte şu yazıyı okumakta DOĞAYA ZARAR VERMEMEK İÇİN LÜTFEN FABRİKA BACALARINA FİLTRE TAKIN.

Pak ile Pırpır

Yazıyı okur ve bundan hiç memnun kalmaz çünkü o bir Leke dir doğaya zarar veren her şeyi ve herkesi çok sever Pak seslenir Pırpır, Pırpır o da Pak'ı arıyordur, başına bir hal gelmesinden korkmuştur Pırpır ise Pak'tan özür dilersen bana nefesini bırak dedin bıraktım ama hava akımına kapıldım öyle uzaklaştım ki anca dönebildim Pak hemen havalanmamız ve etrafı kolaçan etmeliyiz Leke ise çöplük için de biriken atıkları yakarak duman çıkartmak ister uç uçlar ise bu görüntüyü hemen sinyallerini yayarak Pırpır'a haber vermelidirler ve de bunu başarırlar Pak bu görüntüleri izlerken çok şaşırır ve bir sorun olduğunu düşünürler. Evet bu Lekenin işi fabrikadan çıkan zehir gazlardan dolayı doğanın orada ki bölüme küsmüş olduğunu düşünelim bu zehirli gazlar hava ile dağıldığından hayvanlara insanlara ve diğer her şeye zarar verir. Bu gazlar hava ile karıştığı zaman yağmur olup yeryüzüne dökülür sonra da Akarsuya Denizlere ve bunlar da bütün dünyanın su ihtiyacını karşılamaktadır.

Artık Leke'nin durdurulması gerek bu sebep ten, fabrikaların filtre takması bu sorunları biraz daha azalmasını sağlar buda doğaya ve etrafında ki bulunan her şeye ve canlılara zararı azaltır. Pak yine ekrana bağlanır ve asit yağmuru başlayacaktır. Leke ise bu yağmur beni yakıyor diye bağırır Pak bu sorunu çözmek için doğada yaşayan hayvan arkadaşlarından yardım istemekte ve buna Fil arkadaşı Tonton dan başlar, ona Leke'nin durdurulması gerektiğini anlatır çünkü Leke yine yaramazlık yapmıştır. Bu sebepten dolayı doğada yaşayan biz canlılar çok zarar görürüz der, Bütün arkadaşlarım ve ben Tonton sana her zaman yardım ederiz bu çözülmesi gereken bir sorundur. Tonton bulutları bize bırakmalısın der Pak'a, Pak ile Pırpır bacalara filtre geçirmek için havalanırlar Tonton ise arkadaşlarını çoktan toplamıştır. Bulutlar ise Kara ağaç ormanına doğru yola çıkmıştır Tontonun arkadaşları ise hazırdır hortumlarını kaldırıp gelen bulutları nefesleri ile içlerine çekip farklı bir yere üflerler işte hepsi budur yani dayanışma yapmak bir sorunu kolayca çözmektir hani denir ya... BİR ELİN NESİ VAR, İKİ ELİN SESİ VAR.

Birkaç Pak ile Pırpır Hikayesi Daha!

Pak ile Pırpır Keyifli Maceraları: Pak ile Pırpır Eğlenceye ve Öğrenmeye Devam Ediyor! Bu hikayeyi beğendiniz mi? Pak ile Pırpır'ın macera dolu diğer hikayelerini de okuyun;