Harika Kanatlar: Kağıt Muhafızları

Harika Kanatlar Hikayeleri

Harika Kanatlar: Kağıt Muhafızları; Jet, Donie ve Dizzy hava üssünde kağıttan uçak yapıp eğlenirken hava kontrol kulesinden Cimbo Jet'i anons eder. Jet arkadaşlarına hoşçakal deyip kuleye gider. Cimbo'ya bugün nereye gidiyorum diye sorar. Cimbo Japonya'da yaşayan Yuki adında bir çocuğun siparişi olduğunu söyler. Japonya hakkında biraz bilgi verip zaman kaybetmeden oraya gitmesini söyler. Jet hemen hazırlıklarını tamamlayıp yola çıkar. Japonya üzerinde uçarken bu büyük ülkenin güzelliklerini seyreder. Bu sırada Yuki evinde siparişini beklemektedir . Kapı çalınca siparişi geldi zannedip heyecanla koşup açar. gelen arkadaşlarıdır. Onları içeriye davet edip birlikte beklemeye devam ederler. Jet Yuki'nin yaşadığı evi bulup robot adama dönüşür. Kapıyı çalıp teslimatınız var diye seslenir.

Çocuklar hep birlikte kapıyı açar. Jet kutuyu Yuki'ye teslim eder. Yuki onu arkadaşları ile tanıştırıp içeriye davet eder. Hep birlikte heyecanla kutuyu açarlar. İçinden rengarenk kağıtlar çıkar. Jet bu kağıtların ne işi yeradığını merak eder. Yuki ve arkadaşları kağıtları katlayarak çeşitli hayvan figürleri yaparlar. Yuki kağıt katlamanın eski bir Japon sanatı olduğunu, adının ise origami olduğunu söyler. Daha sonra üç çocuk kağıtlardan kendilerine kahraman kostümü yaparlar. Böylece özel güçlere kavuştuklarını düşünürler. Biri şahin, biri baykuş diğeri kuğu kostümü yapıp giyerler. Fakat bir anda üçü birden üzgün bir hal alır. Jet bir anda neden üzüldüklerini sorar. Yuki arkadaşları Namiko'nun dördüncü kağıt muhafızı olduğunu, kırmızı kağıtlardan kartal kostümü giydiğini fakat bugün başka bir yere taşındıklarını söyler. Jet eğer isterlerse kırmızılı kağıt muhafızının kendisi olabileceğini söyler. Çocuklar buna memnun olurlar. Hepsi kostümlerini giyip kendi sloganlarını söyler. Fakat Jet bir türlü beceremez. Çocuklar bunun için üzülmemesini söyler. Aslında arkadaşları Namiko'yu özlediklerini ve gitmeden önce son bir kez vedalaşmak istediklerini söylerler. Arkadaşları için kağıttan kocaman bir kağıt muhafızı robotu yaparlar. Jet'le birlikte Namiko'nun evine giderler. Fakat geç kalmışlardır. Namiko ve ailesi çoktan gitmişlerdir. Çocuklar hediyelerini veremedikleri için çok üzülürler. Bunun üzerine Jet harika kanatları çağırmanın zamanının geldiğini söyler. Çocuklar hepbir ağızdan harika kanatlarda kim diye sorunca, Jet ne zaman ihtiyaç duysam hemen yardıma gelen muhteşem uçak arkadaşlarım der ve Cimbo'yu arar. Ona durumu anlatır.

Cimbo bu iş için en uygun uçağın Donie olduğunu düşünüp onu gönderir. Donie çocukların yanına gelip hemen işe koyulur. Kağıttan kocaman bir uçak yapar. Çocuklar robotla birlikte içine binerler. Şimdi gerçek bir kağıt muhafızı olduk diye düşünüp, mutlu olurlar. Jet ve Donie kağıttan uçağın kanatlarından tutup havalanırlar. Namiko'nun yeni evine doğru uçarken rüzgarın etkisiyle kağıt uçak yırtılmaya başlar. Uçak hızla yere doğru düşerken Donie çantasından bir yapıştırıcı çıkarıp Jet'e verir. Jet jet hızını kullanıp uçağın peşinden yetişip yırtık yerleri yapıştırır. Bu sayede tekrar yollarına devam ederler. Namiko yeni evinde ailesi ile birlikte eşyaları kamyondan indirmektedir. Arkadaşlarını karşısında görünce bir anda çok mutlu olur. Yuki kendisini çok özlediklerini söyler ve hediyesini verir. Namiko hediyesini çok beğenir. Kendisine ait olan kırmızı kağıt muhafızı kostümünü giyer. Böylece ekip yeniden tamamlanır. Jet ve Donie arkadaşları yeniden kavuşturmanın verdiği mutlulukla onlara hoşçakal deyip hava üssüne geri dönerler.

Birkaç Harika Kanatlar Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiniz mi? Hikaye koleksiyonumuzdaki Harika Kanatlar'ın tüm hikayelerini okuyabilirsiniz.