Keloğlan Masalları: Arama Kurtarma

Keloğlan Masalları

Keloğlan Masalları: Arama Kurtarma, güzel bir kış gününde bütün köy bembeyaz kar altındadır. Keloğlan, Kara ve Balkız Sinek, Uzun ve Huysuz'a karşı kartopu oynamaktadırlar. Oyun esnasında Keloğlan'ın aklına başka bir fikir gelir. Fikrini söylemek için saklandığı yerden çıktığında bütün kartopları yüzünde patlar. Arkadaşlarına kartopunu bırakıp kızak kayalım der. Kızak yarışı yapmak için tepenin yamacında yerlerini alırlar. Keloğlan ve Sinek bir grup, Huysuz ve Uzun diğer grup olup yarışa başlarlar. Tepeden aşağıya çığlıklar atarak kayarlar. İçlerinde en çok Uzun eğlenmektedir.

Keloğlan kayarken cebinden geçit saatini düşürür. Saat karların içinde yuvarlanıp bir ağacın altına düşer. Bu sırada geçit kapısı açılır. Uzun ve Huysuz'un kızağı hızla Keloğlanların kızağına çarpar. Çarpmanın etkisiyle Huysuz kızaktan düşer. Keloğlan'sa uçup Uzun'un kızağına oturur. Sinek, Keloğlan ve Uzun geçit kapısından geçip gerçek dünyaya giderler. Karlarla kaplı bir dağ başına düşerler. Keloğlan ve Uzun çalılıklara takılıp durur. Sinek kızakla önlerinden geçip kaybolur. Keloğlan ve Uzun Sinek'i aramaya başlarlar. Uzun karnı acıktığı için söylenmeye başlar. Biraz ileride Sinek'in kızağını bulurlar. Fazla uzağa gitmemiştir deyip aramaya devam ederler. Çalılıkların arasında karlara sıkışmış olan Sinek'i bulurlar. Sinek soğuktan donmak üzeredir. Titremekten konuşamaz bile. Keloğlan Bilgecan dededen öğrendiği ilk yardım metodunu uygular. Donmak üzere olan Sinek'in ellerini ve yüzünü karla ovar. Sinek kendine gelmeye başlar. Keloğlan geceyi burada geçireceğiz deyince Sinek soğuktan donarız der. Keloğlan ve Uzun geceyi geçirmek için karlardan bir İglo (barınak) yaparlar. Sinek arkadaşlarına kendisini kurtardıkları için teşekkür eder. Geceyi uyuyarak İglo'nun içinde geçirirler.

Sabah olunca Bilgecan dede, Kara ve Balkız onları bulurlar. Huysuz geçit kapısından geçtiklerini onlara haber vermiştir. Bilgecan dede artık köye dönüp bir kardan adam yapmanın vaktinin geldiğini söyler. Köye döndüklerinde köy meydanına kocaman bir kardan adam yaparlar. Balkız kardan adamda bir şeylerin eksik olduğunu söyler. eksik olan burnudur. Uzun'u havucu yerken yakalarlar. Hepsi bir olup Uzun'u kartopu yağmuruna tutarlar.

Benzer Birkaç Keloğlan Masalları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Keloğlan Masalları" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: