Keloğlan Masalları: Bilgecan Dede Kayboldu

Keloğlan Masalları

Keloğlan Masalları: Bilgecan Dede Kayboldu, Keloğlan ve arkadaşları bir haftadan beri ortalarda görünmeyen Bilgecan dedeyi aramaya başlarlar. Köyde bakmadıkları kuytu köşe kalmamıştır. Hiç kimse ondan bir haber alamamıştır. Ne yapacaklarını düşünürken evine bir kez daha bakmaya karar verirler. Uzun ve Huysuz Bilgecan dedenin yokluğunu fırsat bilip evinin kapısını zorlayıp içeriye girerler. Karanlıkta dolaşırken olmadık sakarlıklar yaparlar. En sonunda kilerin yerini bulup erzağı toplamaya başlarlar. Bu sırada Keloğlan ve arkadaşları gelir. Korkuyla hemen bir fıçının içine saklanırlar. Çocuklar evde işlerine yarayabilecek bir ipucu ararken Sivri'nin ayağı bi şeylere takılıp düşer.

Keloğlan yerde ne varmış deyip halıyı kaldırır. Halının altında gizli bir kapı vardır. Kapağı kaldırıp içeriye girerler. Aşağıda Bilgecan dedenin gizli çalışma odası vardır. Hiç kimseye söylemediği deneyler yapar burada. İlginç bir makine çocukların dikkatini çeker. Acaba bu makine ne işe yarıyor diye konuşurken kaçmaya çalışan Uzun ve Huysuz onlara kulak misafiri olur. Uzun gidelim diye tuttursa da Huysuz kalıp dinlemek ister. Keloğlan bir defter bulur. Bu defterde makinenin neişe yaradığı, nasıl çalıştığı yazıyordur. Makine başka bir boyuta geçmek için bir geçiş makinesidir. Yanındaki saat ile beraber çalışmaktadır. Keloğlan makineyi kullanarak Bilgecan dedeye ulaşmayı düşünür. Balkız bunun çok tehlikeli olabileceğini söylese de Keloğlan şansını denemek ister. Bütün çocuklar karşı çıkınca Keloğlan Bilgecan dede için bunu yapmalıyım başı belada olabilir der. Bunun üzerine bütün çocuklar geçitten geçmeyi kabul ederler.

Keloğlan saati çalıştırır. Önlerinden bir geçit açılır. Huysuz daha yakından görebilmek için Uzun'u biraz daha sarkmaya zorlar. Uzun aşağıya doğru biraz daha eğilip Huysuz'a aşağıdaki garip makineden ışıklar çıktığını ve çocukların ortadan kaybolduğunu söyler. Huysuz bunu duyunca heyecanlanır. İkisi birden aşağıya düşerler. Çocuklar açılan ışıklı kapıdan geçip uzunca bir geçitten aşağıya doğru düşmeye başlarlar. Nereye doğru gittiklerini çok merak ederler. Bir anda kendilerini gerçek insanların yaşadığı dünyada bulurlar. Şaşkınlık içinde etraflarına bakınırken devriye gezen bekçiyi dev zannedip kaçmaya başlarlar.

Benzer Birkaç Keloğlan Masalları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Keloğlan Masalları" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: