Keloğlan Masalları: Vezirin Kamerası

Keloğlan Masalları

Keloğlan Masalları: Vezirin Kamerası; Keloğlan, Kara, Uzun ve Huysuz gerçek dünyada bir teknoloji marketin içerisinde Kara Vezir ve Mucit'ten kaçmaktadır. Uzun ve Huysuz kaçarken ilgilerini çekecek bir şey görür ve dururlar. Duvardaki televizyon ekranlarında kendilerini görüp şaşkın şaşkın bakarlar. Kara Vezir yaklaşınca yeniden kaçmaya başlarlar. Ekranların önünde Kara Vezir kendisini görüp o da şaşkın şaşkın bakınır. Yanındaki Mucit'e bu şey ne ise aynısından istiyorum hemen yap der.

Mucit Kara Vezir'in sarayında uzun bir süre çalışıp bir kamera yapar. Kara Vezir bu yeni icadı çok beğenir. Mucit'ten herkesin kendisini izlemesi için dev bir ekran yapmasını ister. Mucit içinden söylene söylene kabul eder. Birkaç gün sonra Kara Vezir köy halkını meydanda toplayıp yeni icatlarını gösterir. Dev ekranın adını renkli cam koymuştur. Bundan böyle buradan bol bol beni izleyeceksiniz der. Günlerce ne yaptıysa kameraya kaydettirip köylülere izletir. Köylüler bundan sıkılmaya başlar. Her geçen gün ekranın karşısından birileri kaybolur. Artık hiç kimse Vezir'i izlemiyordur. Kara Vezir sarayında ekranın karşısındaki son durum ne diye sorunca Mucit artık hiç kimse sizi izlemiyor der. Buna çok sinirlenen Vezir beni izlememek ne demekmiş gösteririm onlara der. Sarayın bahçesine büyük bir sahne kurdurur. Kendisi de karşısında tahtına oturur. Tüm köylülere hünerlerini sergilemelerini, eğer beğenmezse zindana attıracağını söyler. İlk önce sahneye Keloğlan'ın annesi çıkar. Elindeki oklava ile baklava börek açacağını söyler. Vezir o oklava ile tabağı dengede tutmasını söyler. Zavallı kadın bunu beceremez ve tabak düşer. Vezir onu zindana attırır. Daha sonra Sinek elinde yumurta çevirerek hünerini gösterir. Fakat yumurtaların hepsi üzerine düşer ve kırılır. Vezir onu da zindana attırır. Sonra sırayla Huysuz, Karakaçan ve bütün köy halkı çıkar sahneye. Kara Vezir hiçbirini beğenmez ve tüm köyü zindana attırır.

Sahneye çıkacak kimse kalmayınca Vezir'in canı sıkılır. Bu sırada Keloğlan ve Uzun ortaya çıkıp biz varız derler. Kara Vezir ikiniz takım olarak sahneye çıkacaksınız der. Bunun üzerine Keloğlan'da eğer başarılı olursak herkesi serbest bırakacaksın diye şart koşar. Vezir nasıl olsa beceremezler diye düşünüp kabul eder. Gerili iplerin üzerinden yumurta çevirerek karşıya geçip yoğurt kaplarındaki altınları bir dakika içinde bulmaları gerekmektedir. Keloğlan başarılı bir şekilde geçer. Uzun yumurtaları çevirir fakat ipte yürümekten korkar. Keloğlan eğer buradan geçersen akşama sana ziyafet veririm der.

Bunu duyan Uzun karşıya geçer. Kaplardaki yoğurtların içinden ağızlarıyla altın aramaya başlarlar. Uzun iki kaptaki yoğurtları altınlarla birlikte yer. Süre dolmak üzeredir. Keloğlan Uzun'un boğazına takılan altınları onu belinden tutup zıplatarak çıkarır. İkisi de başarılı olmuştur. Kara Vezir Uzun'un bu haline gülmekten neredeyse bayılır. Askerler onu sedye ile götürürken düşürürler. Herkes kızacağı için korkarken, Kara Vezir gülmeye devam eder.

Benzer Birkaç Keloğlan Masalları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Keloğlan Masalları" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: