Keloğlan Masalları: Yemek Yarışması

Keloğlan Masalları

Keloğlan Masalları: Yemek Yarışması; Keloğlan, Balkız, Uzun ve Huysuz geçit saatini kullanarak gerçek dünyada bir restorantın mutfağına gelirler. Şef ahçıyı yemek yaparken görürler. Uzun ve Balkız onun yaptıklarını bizde yaparız diye heveslenirler. Boyumuza uygun bir mutfak bulup yemek yapalım derler. Tekrar geçit saatini kullanarak Bilgecan dedenin evine giderler. Balkız üzümlü kek yaparken Uzun gelip elinden alır. İçine portakal rendeleyip portakallı kek yapmak ister. Balkız ona kızınca kendi kekini yapmaya karar verir. Birbirlerine meydan okuyup kek yapmaya başlarlar. Keloğlan ve Huysuz içeriye gelince onları masaya oturtup yaptıkları keklerden yedirirler. Hangisinin güzel olduğunu sorarlar. Her ikisini de yiyen Keloğlan ve Huysuz bir türlü karar veremez. Çünkü ikisini de çok beğenirler. Balkız ve Uzun yaptıklarını değerlendirecek başka birilerini bulmak için giderler.

Köy meydanına tezgahlarını kurup, Bilgecan dede ve Keloğlan'ın annesini jüri koltuğuna oturturlar. Bütün köy halkı toplanıp yemek yarışmasını seyrederken Kara Vezir askerleri ile birlikte gelir. Burada neler oluyor diye hışımla sorar. Huysuz Balkız ve Uzun'un yemek yarışması yaptığını söyler. Kara Vezir bu köyde her şeyin en iyisini ben yaparım deyip yarışmaya dahil olur. Balkız ve Uzun son sürat yemeklerini yaparken Kara Vezir'in eli ayağı birbirine dolaşır. Yemek yapmaktan anlamayan Vezir biber doğrarken elini keser. Daha sonra yemeğe devam ederken ağlamaya başlar. Balkız niye ağlıyorsun diye sorunca, ne ağlaması soğan doğruyorum diye cevap verir. Beceriksiz Vezir yumurtasını kırarken yanlışlıkla yere kırar. Onunda üzerine basınca birden yere düşer. Masanın üzerindeki kova başına geçip bayılır. Kendine gelince yarışmayı terk eder. Yarışmanın sonunda Balkız kuru fasulye, Uzun'da yaprak sarma yapar. Sıra değerlendirmeye gelince Balkız'ın yemeği jüriden on dokuz puan alır. Uzun kendi yaptığı sarmaları dayanamayıp yer.

Bu yüzden jüriden puan alamaz. yarışmanın birincisi Balkız olur. Keloğlan başına birincilik tacını takar. Onu kıskanan Uzun birazda ben takayım deyip, tacı alıp kaçar. Balkız onu kovalarken herkes arkalarından gülmeye başlar.

Benzer Birkaç Keloğlan Masalları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Keloğlan Masalları" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: