Maşa ile Koca Ayı: Büyük Süpürme

Maşa ile Koca Ayı Hikayeleri

Maşa ile Koca Ayı: Büyük Süpürme, Maşa hayvan dostları ile birlikte ormanda hokey oynamaktadır. Kaybettiğini anlayınca kızıp bir kütüğün üzerine oturup somurtmaya başlar. Sahada tek kalan tavşan sürekli gol atıp kazanır. En sonunda disk çalıların arkasına kaçar. Maşa onu getirmek için peşinden gider. Çalıları araladığında ağaca yaslanmış kocaman bir süpürge görür. Tam da aradığım şey diye düşünüp alır.

Maşa elinde süpürge ile gelip tavşana korktun mu yoksa diye göz dağı verir. Daha sonra sahada ne var ne yok süpürerek diski kaleye atmaya başlar. Süpürge sayesinde peş peşe sayılar alır. En sonunda maçı kazanır. Şimdi ne yapabilirim diye düşünürken aklına Koca Ayıya gitmek gelir. Süpürgenin üzerine binip hadi beni Koca Ayının evine götür der. Süpürge bir anda havalanıp çok hızlı uçmaya başlar. Maşa korkmaya başlayınca süpürgeye dur ve daha yavaş uç diye komut verir. Bu sefer süpürge daha yavaş bir şekilde uçmaya başlar. Süpürgenin üzerinde eğlenerek Koca Ayının evine gelir. Pencereden uyuyan Koca Ayıya dokunup saklanır. İyice sinirlenen Koca Ayı Maşa'yı süpürgesinden yakalar. Süpürge uçmaya başlayınca ucunda savrulup durur. En sonunda eli kayınca aşağıya doğru düşmeye başlar. Arkadaşının tehlikede olduğunu gören Maşa süpürgeyle uçup onu düşmeden yakalar. Tekrar bahçede Maşa'yı kovalamaya başlar. İyice yorulan Koca Ayı içeriye gidip çay içmek ister. Tam çayını yudumlarken Maşa arkadan süpürge ile vurup ben de çay istiyorum der. iyice sinirlenen Koca Ayı onu yeniden kovalamaya başlar.

Bu sırada evin her yeri darma dağın olmuştur. Koca Ayı bir kitaplığın üzerine düşer. Bu sırada kafasına düşen bir kitapta cadı süpürgesi hakkında bir yazı görür. Süpürgeyle uçan herkesin çirkin bir cadıya dönüştüğünü okuyup Maşa'ya söyler. Maşa koca burunlu bir cadıya dönüşmekten korkup süpürgeden iner. Fakat süpürge Maşa'yı bir türlü bırakmaz her seferinde tekrar üzerine alır. Maşa süpürgeden kurtulmak için Koca Ayıdan yardım ister fakat ayı kendisini sinirlendirdiği için ona yardım etmek istemez. Bu sırada gök yüzünde uçmakta olan bir süpürge sürüsü görürler. Maşa'nın süpürgesi de onlara katılıp gidince Maşa kurtulur. Maşa bir daha uçmak yok deyince Koca Ayı mutlu olur.

Benzer Birkaç Maşa ile Koca Ayı Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Maşa ile Koca Ayı" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: