Rafadan Tayfa: Rafadan TV

Rafadan Tayfa: Rafadan TV bölümünde mahallenin haylaz delikanlıları Rafadan Tayfa Hale ve Sevim ile birlikte Rafadan TV adı altında bir haber bülteni hazırlamaktadır. Haberleri Sevim sunmaktadır. İlk haber Akın'ın yaptığı karınca yolundaki talihsiz kaza haberidir. Akın'ın sunumuna göre dikkatsiz bir vatandaş karınca yolu üzerinde yürürken bir çok karıncayı ezip yaralanmalarına sebep olmuştur. Akın Rafadan ekibi olarak bu olayın peşini bırakmayacaklarını sunar.

Rafadan Tayfa Hikayeleri

İkinci haber Mert'in sunumu ile kaybolan baklavalar haberidir. Hale sabah satılması için Nuri Bakkala bir tepsi baklava getirmiştir. Dışarıda Kamil ile laflarken bir tepsi baklava ortadan kaybolmuştur. Bu esrarengiz olayı Mert çözmek için Kamil'e şüpheli bir şey görüp görmediğini sorar. Kamil kimin yaptığını bilmektedir fakat arkadaşını ele vermemek için sipariş bahanesi ile oradan uzaklaşır. Bu sırada dükkanın arka tarafından Hayri çıkagelir. Hale baklavaları aşıranın ağabeyi olduğunu anlayınca mahallede onu kovalamaya başlar. Mert ise kamera ile onları kaydeder. Hayri defalarca özür dilese de Hale bu işin peşini bırakmak istemez.

Sıcak bir gelişme ile Sevim yeniden Akın'a bağlanır. Akın karınca yuvasına basıp ezen kişiyi bulmuştur. Bu kişi Kamil'den başkası değildir. Kamil yaptığı hatayı telafi etmek için bir karınca hastanesi yaptırır. Karton kutudan yapılmış hastanede yaralanmış karıncaların bakımını üstlenir. Onları ekmek kırıntısı ve şeker ile besleme sözü verir. Haberini tamamlayan Akın yeniden merkeze bağlanır.

Sevim bu kez mahallenin sakinleri ile ilgili haberde tekrar Akın'a bağlanır. Akın mahallenin en yaşlı sakini Basri amca ile röportaj yapar. Ona boş zamanlarını ne ile geçirdiğini sorar. Basri amca rutin işlerinden bahseder. Bu sırada Akın'ın dikkatini bahçedeki yeni boyanmış dolap çeker. Basri amca dolaba yaklaşmamalarını söyler. Söyler söylemesine ama duvarın arkasından Kamil'in çektiği şut dolapta patlar. Basri amca bir anda sinirlenince Kamil ile birlikte muhabir Akın'da oradan kaçar.

Mert'in haberine geri döndüklerinde Hale baklavaları yiyen Hayri'yi yakalamıştır. Ondan hesap sorarken Kamil koca bir tabak tulumba tatlısı ile gelir. Hayri onu da yemek isteyince Hale buna izin vermez. Zaten koca bir tepsi baklavayı yedin diye ağabeyine çıkışır.

Sevim bu kez spor haberlerini sunan Hayri'ye bağlanır. Hayri mahallede maç yapan Rafadan Tayfanın haberini yapmaktadır. Kamil'in maç esnasında çektiği şut Hayri'nin kafasına çarpınca yayını yarıda kesmek zorunda kalır. Son olarak da Hale hava durumunu sunar. Sevim haberlerin kapanışını yapar ve Rafadan TV Haber Programı sona erer.