Rafadan Tayfa: Voleybol

Rafadan Tayfa: Voleybol bölümünde Rafadan Tayfa ekibi Hale ve Sevim ile birlikte mahallenin boş alanında ortaya ip gerip voleybol oynamaktadır. Kamil, Hayri ve Mert bir takım Akın, Hale ve Sevim'de diğer takım olmuştur. Fakat Mertlerin takımı voleybol oynamayı bir türlü beceremez. Oyunun bir yerinde topu alıp ayakta sektirmeye başlarlar. Kafa vuruşları yapıp "Goool!" diye bağırırlar. Hale ve Sevim voleybolu futbola çevirdiniz diye onlara kızıp giderler. Mert arkalarından gitmeyin diye seslense de kızlar dinlemezler. Daha sonra Mertlerin evinin terasına çıkıp kara kara düşünmeye başlarlar.

Rafadan Tayfa Hikayeleri

Çünkü işgüzar Hayri kendini ve arkadaşlarını okulun voleybol takımına yazdırmıştır. Şimdi ne yapacaklarını kara kara düşünmeye başlarlar. Kızları kızdırdıkları için onlardan yardım isteyemezler. İçlerinde voleybol oynamayı bilen bir tek Akın vardır. Mert böyle oynamayı nereden öğrendin diye sorar. Akın herkesin bir sırrı vardır der ve nereden öğrendiğini söylemez. Ağabeyleri ne kadar ısrar etse de Akın anlatmak istemez. Mert bunun nedenini sorduğunda anlatırsam gülersiniz diye çekindiğini söyler. Kamil bir türlü voleybol diyemez. Her seferinde voleybol der, arkadaşları da onu düzeltirler. Okulun maçında rezil olacağız diye Hayri'ya çıkışırlar. Onların bu çaresiz hallerini gören Akın sırrını söylemeye karar verir. Beni bir kaç sefer Basri amca çalıştırdı der. Söz vermelerine rağmen hepsi buna katıla katıla gülmeye başlar. Akın anlattığına pişman olup üzgün bir şekilde aşağıyı seyreder.

Bu sırada Basri amca bakkaldan alışveriş yapmış evine doğru gitmektedir. Hemen önündeki evin duvarına dayanmış tahta merdiven düşmek üzeredir. Akın merdivenin Basri amcanın üzerine düşmek üzere olduğunu görüp aşağıya bağırır. Diğer çocuklarda gelip hep birlikte bağırırlar Basri amca dikkatli ol diye. Basri amca kendinden beklenmeyecek bir çeviklikle önce merdiveni sonra da arkasından düşen saksıyı yakalar. Çocuklara eliyle teşekkür işareti yapıp gider. Çocuklar gördükleri karşısında şaşkına dönerler. Basri amcanın çevikliğine kanaat getirip yeni voleybol hocamız o olmalı diye karar verirler.

Basri amcanın evinin önüne gidip aralarında ona nasıl söyleyeceğiz diye konuşurken, Basri amca kapıdan çıkıverir. Burada ne arıyorsunuz diye sorunca Mert bizi de Akın gibi çalıştırır mısın? diye sorar. Basri amca bunu yapmaya emin misiniz? diye sorar. Çocuklar hep bir ağızdan eminiz diye bağırırlar. Bahçeye geçtiklerinde Basri amca Hayri ve Mert'in eline birer tane leğen, Kamil'in eline de bir sopa verir. Sopa ile elmaları çırpmasını, Hayri ve Mert'in de tek bir tanesini bile düşürmeden leğenle toplamasını söyler. Çocuklar başta şaşırsa da dediklerini yaparlar. ilk denemede hepsini yere dökerler. Daha sonra hızlanıp elmaları düşürmeden toplamaya başlarlar. Günün sonunda elma toplamaktan hepsi yorgun düşmüştür. Evlerine giderken voleybol sahasında Akın'ı görürler.

Mert hani Basri amca voleybol çalıştıracaktı bütün gün elma toplattı der. Akın elindeki topu atınca hepsi çalışmanın verdiği çeviklikle çok iyi bir şekilde voleybol oynarlar. Kendileri bile buna inanamaz. Akın çalışmanın ne kadar önemli bir şey olduğunu anladınız mı? diye sorar. Hepsi bir ağızdan bu maçı biz kazanacağız diye bağırır.