Rafadan Tayfa: Çember ve Taş

Rafadan Tayfa: Çember ve Taş bölümünde Akın mahallede bulunan oyun alanında dalgın bir şekilde yürürken Mert ve Hayri bir anda onu kolundan yakalar. Sakın bir adım daha atma diye uyarırlar. Ne olduğuna bir türlü anlam veremeyen Akın ısrarla adım atmak istese de ağabeyleri onu kolundan çekiştirirler. Çünkü yere çizilmiş düzgün bir çember ve ortasında da bir taş bulunmaktadır.

Rafadan Tayfa Hikayeleri

Çocuklar bunun esrarengiz bir durum olduğunu düşünürler. Akın yerdeki çemberin sıradan bir çember olduğunu düşünür. Bunun üzerine Hayri eline bir çubuk verip yere bir çember çizmesini söyler. Akın çemberi çizer fakat diğeri gibi düzgün olmaz. Hayri, gördün mü? bak istesen de onun gibi düzgün çizemiyorsun, bu kesin özel bir çember ve buraya çizilmesinin özel bir nedeni var der. Mert bu taşı polisin delil olarak bıraktığını, çemberi de kimse yaklaşmasın diye etrafına çizdiğini düşünür.

Bu sırada Kamil elinde bilimsel bir kitapla gelir. Kitaptan da araştırdığı üzere bu taşın bir göktaşı olduğunu düşünür. Parçalanan bir gök taşının son parçasının kendi mahallelerine düşmüş olabileceğini, çemberi de onu inceleyen Gök Bilimcilerin çizmiş olabileceğini düşünmektedir. Hayri bütün teoirilere itiraz eder. Polis delili olsaydı her yerde sireni çalan polis arabalarının olması gerektiğini, gök taşı olsaydı da her yerin toz duman olması gerektiğini söyler. Akın'ın düşüncesine göre bu taş ve çember karıncalarla alakalıdır. Taşın altında kocaman bir karınca medeniyeti olduğunu taşı da karıncalar dışarıya çıkamasın diye koyulmuş olabileceğini düşünür.

Kireçle çizilmiş olan çemberin de karıncaların bu alandan dışarıya çıkmasın diye çizilmiş olabilileceğini söyler. Hayal gücü en geniş olan Hayri taşın altında dünyanın öbür ucuna açılan bir delik olduğunu düşünür. Oradan bazı kişilerin kendileri gözetlediğini, yetkililer de bunu fark edince deliği taşla kapatmıştır diye anlatır. Mert olur mu öyle şey deliği sıradan bir taşla mı kapatmışlar yani diye itiraz eder. Hayri şimdilik kapatmışlardır, herhalde yakında üzerine beton dökerler der.

Bu sırada arkadaki kırmızı kamyonetin arkasından Sevim ve Hale kızgın bir şekilde çıkagelirler. Yeter artık bu saçma sapan fikirleriniz, saatlerdir burada sizi dinliyoruz bir türlü gidemediniz derler. Mert neden çıkıp yanımıza gelmediniz diye sorunca Sevim, sizin için bir sürpriz hazırlıyorduk. Buraya bir futbol sahası çiziyorduk. Tam orta sahanın yuvarlağını bitirmiştik ki siz geldiniz, biz de bunun üzerine saklandık diye anlatır. Çocuklar taşı neden koydunuz diye sorar. Hale onu çemberi düzgün bir şekilde çizmek için pergel gibi kullandıklarını söyler.

Her şey ortaya çıktığına göre Rafadan Tayfa derin bir nefes alır. Hala kızgın olan Hale ve Sevim sahanın kalanını da siz çizersiniz der ve giderler. Aradan biraz zaman geçer, tüm çocuklar alandan ayrılırlar. Hayri bankta uyuklarken rüyasında taşı kaldırdığını görür. İçinden kendileri gözetleyen bir uzaylı çıkar. Hayri bağırarak rüyadan uyanır. Yanı başında Yumak'ı görünce derin bir nefes alır.