Rafadan Tayfa: Yumak'ın Kulübesi

Rafadan Tayfa: Yumak'ın Kulübesi bölümünde Rafadan Tayfa çocukları mahallede canları sıkkın bir şekilde bankta otururken Akın yanlarına gelir. Mert üç günden beri yanımıza uğramıyorsun nerelerdeydin diye sorar. Akın çok güzel bir yere gittiğini söyler. "Boş girersin, dolu çıkarsın" diye ip ucu verir. Orada çok sessiz olunmalı diye ekler. Çocuklar burası neresi olabilir diye düşünürken Basri amca elinde tahta parçaları ile yanlarından geçer. Akın gidip yardım etmek ister ama Basri amca kabul etmez. Çok meraklanan çocuklar gizlice amcanın peşinden giderler.

Rafadan Tayfa Hikayeleri

Basri amca bahçesinde Yumak'a bir kulübe yapmak istemektedir. Akın hemen yanına gidip isterseniz kulübeyi biz yapabiliriz deyip arkasındaki ağabeylerini gösterir. Basri amca buna müsaade etmez fakat çocuklar o kadar çok ısrar ederler ki, sessiz olmaları şartı ile teklifi kabul eder. Hayri hemen atlayıp usta başı benim der. Diğerleri itiraz edince Basri amca yeniden kızar hani sessiz olacaktınız der. Hayri'nin usta başı olmasına izin verip içeriye gider. Akın bir şeyler düşünüp eve gidiyorum birazdan gelirim der ve gider. Hayri usta başı olduğu için biraz kabarıp emirler vermeye başlar. Yerdeki tahtalarla bu iş olmaz deyip Kamil'e alışveriş listesi hazırlatır. İnşaat için kum, çimento, kapı, pencere, paspas yazdırır listeye. Mert sinirlenip alt tarafı bir kulübe bunlara ne gerek var der. Hayri'nin sayesinde kulübeyi yapmaya bir türlü başlayamazlar. Bu sırada Akın çizdiği kulübe taslağı ile gelir. Bunun işlerine çok yarayacağını söyler. Hayri onu dikkate almayıp kağıdı yere atar. Akın'ı da burası çocuklar için tehlikeli deyip bahçeden dışarıya çıkarır. Akın benim size yardımım dokunur bu konuyla ilgili çok kitap okudum dese de Hayri onu dinlemez. Üç arkadaş kulübeyi nasıl yapacaklarını düşünürken Hayri kendince bir çözüm bulur.

Karton kutudan bir kulübe yapar. Mert kartondan kulübe olur mu hiç dese de Hayri bildiğini yapar. Yapar yapmasına da kulübe Hayri'nin hapşırığına dayanamaz ve uçar. Bu sırada hava iyice kararmıştır. Hayri işi beceremediğini anlayınca artık gidelim geç oldu demeye başlar. Mert kulübeyi bitirmeden hiç bir yere gitmeyeceklerini söyler. Bu sırada Basri amca içeriden çıkıp geç oldu artık evlerinize gidin der. Çocuklar henüz gitmede hafif bir esinti çıkar. Akın'ın projesi uçup Hayri'nin yüzüne çarpar. Çocuklar işte bunun sayesinde kulübeyi yapabiliriz deyip evlerine giderler.