Rafadan Tayfa: Kırık Sandalye

Rafadan Tayfa: Kırık Sandalye bölümünde Kamil ile Hayri Mert'i oyun oynamaya çağırmak için Mertlerin evine giderler. Mert az sonra Rüstem ağabeyin geleceğini, bugün dışarıya çıkamayacağını söyler. Eğer isterlerse kendi evlerinin terasında oynayabileceklerini teklif eder. Arkadaşları bunu kabul edip terasa çıkarlar. Mert' de bakkala ekmek almaya gider. Kamil ve Hayri terasa çıktıklarında bir sallanan sandalye görürler. Önce ben oturacağım diye aralarında didişirken ikisi birden otururlar. Sandalye iki kafadarın ağırlığını taşıyamaz ve kırılır. Sen kırdın, ben kırdım diye tartışmaya başlarlar bu sefer de. Kamil tamir etmek için Japon yapıştırıcı kullanmaları gerektiğini söyler.

Rafadan Tayfa Hikayeleri

Akın'dan yapıştırıcı almak için aşağıya inerler. Oturma odasında Mert'in babası Yakup Amcanın sandalyesinin yerini boş görünce, onun sandalyesini kırdıklarını anlayıp çok üzülürler. Yapıştırıcıyı alıp tekrar terasa çıkarlar. Kamil yapıştırıcı ile sandalyeyi yapıştırır fakat bir sorun vardır. Kendisi de yapıştırıcıyla birlikte sandalyeye yapışmıştır. Ne kadar uğraşsa da bir türlü kurtulamaz. Bu sırada kapı çalar. Mert'in geldiğini düşünen çocuklar paniğe kapılırlar. Kamil Hayri'ye kapıyı açıp durumu izah etmesini söyler. Hayri aşağıya inip kapıyı açar. mert ekmekleri Hayri'nin eline verip içeriye girer. Arkasını dönmesiyle Hayri'nin tüm ekmekleri yediğini görür. Tekrardan bakkala gitmek zorunda kalmıştır. Bu sırada Kamil terasta sandalyeden kurtulmaya çalışmaktadır.

Hayri gelip Mert'i biraz daha oyaladığını söyler. Daha sonra sandalyenin diğer tarafından çekiştirip arkadaşını kurtarmaya çalışır. Bunda da başarılı olamayınca bu kez Japon taklidi yapıp Japon yapıştırıcısı ile konuşmayı dener. Bende Japon'um bırak arkadaşımı der. Kamil bu işin böyle olmayacağını, gidip Akın'a danışması gerektiğini söyler. Akın odasında ders çalışmaktadır. Hayri yanına gelip ele yapışan Japon yapıştırıcı nasıl çıkar diye sorar. Akın bunun biraz zor olduğunu, aseton sayesinde çıkabileceğini söyler. Hayri Sevim'de kesin vardır diye düşünür. Gidip Sevim'den aseton alıp Kamil'i kurtarır. Sandalyenin resmini bir kağıda çizip aynısından almak için çarşıya giderler. Mağazanın vitrininden içeriye bakıp aynısını bulmaya çalışırlar. sandalyenin aynısını bulurlar fakat onun da rengi tutmaz. Sandalyeyi alıp bir güzel boyarlar. Üzerine de Yakup Amca'nın Yeri yazıp terasa götürürler. Çok geçmeden Mert Rüstem ağabey ile birlikte terasa gelir. Mert işte ağabey sandalye bu der.

Rüstem ağabey sandalye büyükmüş bundan epey yakacak çıkar der. Hayri ve Kamil şaşkın şaşkın onları dinlerler. Mert sandalyenin bir kaç gün önce kırıldığını, yakması içinde Rüstem ağabeye vereceklerini söyler. İki kafadar sandalyenin zaten kırık olduğunu duyunca şaşkına dönerler. Ne olur sandalyeyi götürme ağabey derler. Bütün gün başlarından geçenleri anlatırlar. Mert bu kadar uğraşacağınıza bana söyleseydiniz deyince arkadaşları korktuğumuz için söyleyemedik derler. Rüstem ağabey sandalyenin üzerindeki yazıda imla hatasını görüp düzeltir. Biliyorsunuz Yakup Amcanız yazım yanlışını kabul etmez der. Bu sırada Hayri'nin ayağı yerdeki Japon yapıştırıcısına yapışır. Herkes keyifle gülmeye başlar.

Birkaç Rafadan Tayfa Hikayesi Daha!

Rafadan Tayfa bu bölüm hikayesi'ni beğendiyseniz, Rafadan Tayfa'nın eğlenceli ve macera dolu diğer hikayelerinden birini daha okumumalısınız!