Rafadan Tayfa: Köfte Tarifi

Rafadan Tayfa: Köfte Tarifi bölümünde Rüstem Ağabey köfte tarifinin yazılı olduğu kağıdı kaybetmiştir. Fatma ninesini arayıp tarifi ister. Nine her seferinde söylüyorum daha öğrenemedin mi diye kızar. Telefonda bir sürü söylenip yüzüne kapatır. Bu sırada Akın arkasında Rüstem ağabeyi dinlemektedir. Rüstem ağabey ninesi tarifi vermeyince ne yapacağını düşünüp durur. Malzemelerin hepsi aklındadır fakat miktarını ve sırasını tarif olmadan hatırlayamaz. Akın'dan ağabeyleri ile birlikte kendisine yardım etmesini ister. Akın Rafadan Tayfayı toplamak için gider.

Rafadan Tayfa Hikayeleri

Bu sırada Hayri, Kamil ve Mert bir ağacın altına uzanmış bulutlardan şekil bulmaca oynamaktadır. Hayri'nin karnı acıktığı için bulutları her seferinde yemeğe benzetir. Karnından guruldama sesleri gelmektedir. Akın heyecanla yanlarına gelip Rüstem ağabeyin yardıma ihtiyacı olduğunu söyler. Fatma ninenin köfte tarifini kaybettiği için Rüstem ağabeye çok kızgın olduğunu, aynı lezzeti tarif olmadan yakalayamayacağını anlatır. Bu yüzden de kendilerden yardım istediğini söyler.Bu durum en çok Hayri'yi etkiler. Herkesten önce koşarak Rüstem ağabeyin evine gider. Terasta köfte yapmak için hazırlık yapan Rüstem ağabeyin yanına gelip bizi köftesiz bırakma ağabey diye dövünüp durur. Hayri terasta '' Amanını köfte köfte canım ızgara köfte'' diyerek köfte dansı yaparken, Kamil, Mert ve Akın köfte için gerekli malzemeleri alıp Rüstem ağabeyin evine doğru giderler. Çocuklar ellerinde malzemeler ile gelirler. Rüstem ağabey doğru köfte tarifini buluncaya kadar köfte yapıp çocuklara tattıracaktır.

Bu durum en çok Hayri'nin işine gelmiştir. Rüstem ağabeyin köfteleri hakkında coşkulu bir konuşma yapar. Arkadaşları Mert, Kamil ve Akın ağlamaya başlar. Hayri çok mu acıklı konuştum arkadaşlar diye sorar. Kamil ne acıklısı soğan yüzünden gözlerimiz yandı diye cevap verir. Bu sırada Rüstem ağabey ilk köfteleri pişirip çocuklara dağıtır. Akın, Mert ve Kamil tuzunu az yağını fazla bulurlar. İşin üstadı Hayri baharatın çok tuzun az olduğunu soğan ve maydanozun yeterli olmadığını yağınında çok fazla olduğunu bir çırpıda söyler. Çocukların hepsi şaşkın şaşkın onu dinler. Rüstem ağabey ikinci köfteleri pişirip tekrar dağıtır. Hayri hariç diğer çocuklar bu sefer köfteyi çok beğenirler. Hayri bu sefer karabiberi az kimyonu çok olmuş, soğanı iyi ama maydanozu çok olmuş, yağı azaltayım derken neredeyse hiç koymamışsın, ayrıca ekmek içinde az olmuş diye eleştirir. Diğer çocuklar köftede ekmek mi varmış diye şaşırırlar. Rüstem ağabey tadına bakınca Hayri'ye hak verir.

Doğru tadı buluncaya kadar Rüstem ağabey köfte yapmaya devam eder. Malzemelerin hepsi bitmiş akşam olmuştur. Rüstem ağabey artık pes eder. Bu sırada çocuklar buluttan şekil bulmaca oynamaya başlarlar. Bulutu sivri bibere benzetince Rüstem ağabeyin aklına bir şey gelip aşağıya gider. Bir süre sonra elinde bir paket karbonatla gelir. Karbonat fazla tat vermez ama yumuşak olmasını sağlar deyip bir köfte daha yapar. Çocuklar son köfteyi de tadıp merakla Hayri'nin ne diyeceğini beklerler. Hayri bu sefer köfteyi çok beğenir. Sonunda doğru lezzeti bulmuşlardır. Hayri biraz daha pişir de ağız tadıyla yiyelim der. Rüstem ağabey sen beğendin ya istediğin kadar yaparım deyince çocuklar mutluluktan gülmeye başlarlar.