Rafadan Tayfa: Hıçkırık

Rafadan Tayfa: Hıçkırık bölümünde Mert ve Kamil terasta dama oynarken bir hıçkırık sesiyle taşlar yerinden oynar. Ses git gide yaklaşmaya başlar. Bu hıçkırığın sahibi Hayri'den başkası olamazdır. Öyle şiddetli hıçkırır ki adeta deprem olur zannederler. Hayri arkadaşlarından hıçkırığının geçmesi için yardım ister. Hemen acil durum çağrısı yapan çocuklar mahallenin ortasına bir çadır kurup Hayri'yi içinde gözetim altında tutarlar. Akın ve Yumak kapıda kafalarına tencere geçirip nöbet tutarlar.

Rafadan Tayfa Hikayeleri

Kamil ve Mert bütün önlemleri alıp Hayri'yi hıçkırıktan kurtarmaya çalışırlar. Hayri'nin etrafına yastık bağlayıp hıçkırdıkça zıplamasını önlemeye çalışırlar. Tabii Hayri'nin her hıçkırmasında çadır bir kere zıplar. Mert ve Kamil sırayla su içirme, nefesini tutma yöntemlerini denettikten sonra bir kere de limon suyu içirmeyi denerler. Fakat hıçkırık bir türlü geçmez. Hıçkırık sesleri mahallede yankılanır. Kamil korkutma yöntemini mi denesek diye sorar. Hayri buna karşı çıkıp ben hiç bir şeyden korkmam der. Bu kez bal yedirmeyi denerler fakat o da işe yaramaz. Bu sırada Akın nöbet tutarken Hale gelir. Ne yapıyorsunuz burada bu çadır da ne diye sorar. Akın Hayri'nin hıçkırığı için güvenli bir yer hazırladık der . Hale sinirle sabahtan beri onu aradığını söyler. Bir hışımla içeriye girmek istese de Akın buna engel olur.

Mert bu sefer karabiber yöntemini dener. Hayri'nin burnuna karabiber koklatınca öyle şiddetli hapşırır ki çadır uçar. Bir anda Hale'yi karşısında gören Hayri korkudan arkasını dönüp saklanmaya çalışır. Hale ağabeyinin üzerine yürürken Mert ona engel olur. Hale sabah yaptığı böreği bir çırpıda yediği için Hayri'ye çok kızgındır. Mert hıçkırığı durduralım sonra ne istersen yaparsın der. Kamil korkutarak hıçkırığı geçirmek için sürekli ona bağırır fakat bir türlü işe yaramaz. Hale nefesini tutturmayı denediniz mi? diye sorar. Kamil tam iki dakika tuttu ama işe yaramadı der. Ağabeyinin huyunu bilen Hale o ağzını kapatıp burnundan nefes almıştır kesin der. Gidip Hayri'nin burnunu kapatıp beşe kadar sayar.

Çocuklar heyecanla hıçkırık geçti mi diye beklerler. En sonunda hepsi sevinirler çünkü hıçkırık durmuştur. Kamil kızarak başta nefesini doğru düzgün tutsaydın bu kadar uğraşmak zorunda kalmazdık der. Hayri elindeki kitabı gösterip nasıl geçeceği aslında burada yazıyor fakat hıçkırmaktan bir türlü okuyamadım der. Mert kitabı karıştırıp hıçkırığın sebebi ve kurtulma yollarını okur. Bu kitap şimdi mi verilir diye Hayri'ye kızar. Ona bir ders vermek için Kamil kulağına bir şeyler söyler. Hayri bir anda Rüstem ağabey diye bağırarak koşmaya başlar. Mert kulağına ne söyledin diye sorunca Kamil, Rüstem ağabeyin köfte yapmayı bıraktığını söyledim diye cevap verir.