Rafadan Tayfa: Oyunbozan

Rafadan Tayfa: Oyunbozan bölümünde Rafadan çocukları mahallede topaç çevirme yarışması yapmaktadır. Hepsi kendi topacına fazlasıyla güvenmektedir. Mert ve Akın'ın topacı sırayla durur. Onlar yarıştan elenince Hayri ve Kamil aralarında devam ederler. Hayri kendine çok güvenmektedir. Nasıl olsa şampiyon benim diye düşünür.

Rafadan Tayfa Hikayeleri

Bu sırada Kamil heyecanla zıplayınca yerden seken bir taş Hayri'nin topacına çarpıp durmasına sebep olur. Hayri hemen itiraz edip müdahale var der. Aralarında tartışmaya başlarlar. Akın ve Mert araya girseler de iki arkadaş inatlaşıp küserler. Akın ve Mert kardeşler onları barıştırmak için sürekli dil dökerler fakat iki inatçı birbirlerinden özür bekleyip barışmaya yanaşmazlar. Sürekli birbirlerine laf sokup didişirler. En sonunda Hayri bir daha asla onunla konuşmam deyip oradan uzaklaşır. Arkasından da Kamil.

Bir süre sonra Hayri ve Kamil sokakta karşılaşıp kardeşim diye bağırarak birbirlerine sarılırlar. Birbirlerinden özür dileyen iki arkadaş ayrı kalamayacaklarını anlarlar. Bu sırada Hayri'nin dişi ağrımaktadır. O yüzden agresif davrandım der arkadaşına.

Onların barıştıklarından habersiz olan Akın ve Mert, Sevim ve Hale'yi bulup yardım isterler. Dört kafadar terasta Hayri ve Kamil'i barıştırmak için harika bir masa kurarlar. Pastalar köfteler hazırlayıp bir güzel donatırlar. Akın yanlarına gelip Hayri'yi gördüğünü koca tepsi baklavadan sadece bir tane yediğini söyler. Hayri'nin baklava bile yiyemeyecek kadar üzgün olduğunu düşünürler.

Bu sırada Hayri ve Kamil boyalarla mahalledeki futbol sahasını belirlemektedir. Hayri bir taraftan diş ağrısından kıvranıp durur. Arkadaşları onları yere çizgi çizerken görünce mahalleyi ikiye böldüklerini düşünürler. Hemen yanlarına gidip artık abartmayın sınır çizmek yerine güzel güzel konuşup anlaşın derler. Hayri ve Kamil birbirlerinden ayrı kalamayacaklarını, çoktan barıştıklarını söyleyince hepsi keyifle gülmeye başlarlar. Hale her şeyi anladım ama Hayri ağabeyimin yemediği baklavalara bir türlü anlam veremedim deyince diş ağrısını yeniden hatırlayan Hayri kıvranmaya başlar. Tam da unutmuştum niye hatırlattınız diye söylenir.

Çocuklar onları terasa götürüp masayı gösterirler. Hayri masadakileri görünce yemek yemek uğruna ağzındaki çürük dişi çekip atar. Masadakileri afiyetle yedikten sonra yeniden topaç çevirmek için sokağa çıkarlar.