Canım Kardeşim: Zamanı Durdurmayı Denediniz Mi?

Canım Kardeşim

Canım Kardeşim: Zamanı Durdurmayı Denediniz Mi? Galip Bey kızları Mine ve Müge'yi evin bahçesinde bulunan salıncakta sallamakta, Lale Hanım güzel bir kahvaltı hazırlamış herkes kahvaltıya diye seslenir. Salıncaktan inen Mine ve Müge yarış yapıyorlar, ben birinci oldum diye koşuyorlardır. Sandalyelerine oturmuşlar ve hep beraber kahvaltıya başlamıştırlar.

Birinci olan yarışta Mine'dir. Mıncır bu Mine var ya kendisi küçük etkisi çok büyüktür diye konuşur. Müge masada babasına baba öğretmeni kendisinden saat yapmasını istemiş bunu yaparken ise büyüklerinizden yardım alınabileceğini de söylemiş, Müge bu konuda babasının yardımını istemektedir. Mıncır ise evet saat yaparken eğleneceğimizi düşünüyorum demekte bu arada. Müge ise yapacakları saat için malzemeleri hazırlamış gereken makas, yapıştırıcı, düğme, kalem birkaç kağıt ve makara. Galip Bey, Müge'ye saati hangi şekilde yapacağını kare mi yoksa daire mi? diye sorar. Müge, daire şeklinde yapmak istediğini söyler. Bunun ardından çalışma başlar peki baba akrep ve yelkovanı nasıl yapacağız? diye sorar. Galip Bey, siz onu bana bırakın babanızla ne kadar gurur duysanız azdır der. Mine ise saatin ortasına bir düğme yerleştirmiş kenarlarına çıtalardan yapılan akrep ile yelkovan takılmıştır.

Mıncır ise işte kilit soru diyerek Galip Beyin resmini göstermekte, işte bu gördüğünüz Müge'ye verilen ödeve kendini fazla kaptırıp bir baba portresidir. Müge okuldan gelmiş içeri girer girmez kızım öğretmenin beğendi mi? diye sorar ve hep birlikte gülerler. Mıncır ise ben bu aileyi seviyorum galiba diye düşünür.