Gül ve Ece: Birinci Bölüm Hikayesi

Gül ile Ece

Gül ve Ece: Birinci Bölüm Hikayesi'nde Gül ve Ece ikiz kardeşlerdir. Ece çok yorgun olduğunu söylese de Gül ondan artık akıllanmasını istemektedir. Sen bana ne diyorsun ya ben senden de abim den de çok akıllıyım sen bugün galiba ne yaptığının farkında bile değilsin bence düşünmelisin. Ece sadece ambulansın ne kadar sürede geleceğini merak ettiği için aramıştı, fakat babası panik bir halde eve gelir ve kime ne olduğunu merek eder. Acaba Gül'e mi, yoksa Ece'ye mi, annesine mi, eşine mi? hepsini tek tek sorar. Ambulans çalışanları ise ona lütfen sakin olunuz hiç kimseye bir şey olmadı, ama o sakin olamaz şimdilik herkes iyidir. Peki siz neden buradasınız? İkizlerin annesi eve girmesini olup biteni sana anlatacağım der. Ece'nin ambulansı aradığını ve ninesinin baygın bir halde yerde yattığını söylemiş.

Görevliler de onun için burada bulunduklarını açıklamışlardır. Görevlilerden biri sizin kızınızın güzel bir cezayı hak ettiğini babasına açıklar, babası bunları duyunca dışarıdan bağırır ki Ece içeride kendi adının söylendiğini duyar ve artık benim uykum geldi gidip uyumalıyım der. Tam bu sırada babası içeri girer ve bir gün beni kalpten götüreceksiniz ben senin ile ne yapacağım? Ece... Ece ise hiçbir şey olmamış gibi babacığım hoş geldin sizi çok özledim bu gününüz nasıl geçti? iyidir inşallah anneciğim babam çok acıkmış olmalı sofrayı hemen hazırlayalım mı? Ne yemeği kızım ben gelmeden aşağıdaki laflar ile karnımı doyurdum, yemek filan yemeyeceğim biliyor musun? Bugün benim için öldü demiş, ne ne diye çok şaşırır bu nasıl bir söz böyle Ecenin babası olduğu yerde fenalaşır ve bayılıp yere düşer. Ece ise bunun üzerine hala 112'yi aramayı düşünür. Herkes bir ağızdan sakın ha derler. Ninesi ise evin içinde top oynanmayacağını söylese de onu dinleyen yoktur.

Çünkü kahvelerin döküleceğini hatırlatır. Ece ise yine rahat durmaz ve itfaiyeyi aramış evde yalnız olduğunu ve yangın çıktığını anlatır. İtfaiye arabası sirenlerini açmış verilen adrese intikal etmiş. Babası bu seslerin bizim eve çok yakın bir yerden geldiğini ve dışarıya çıkalım koşun bakalım derken kapıyı açar ve evin içi su dolmuş ve hepsi ıslanmıştır. Babası şaşkın bir şekilde itfaiye çalışanlarına sorar onlar ise bu adresten arandıklarını anlatır. Babası yine Ece sen mi? diye bağırır. Ece ise bu evde kendinin olmadığını bir düşünür ve hayat ne kadar sıkıcı olacağını ben olmasam burası çekilmez diye düşünür kendi kendine ve ikiz kardeşler uyumak için odalarına geçerler. Yine azarı ben yedim yat uyu artık Gül ise sanki bu evde biz yokmuş gibi davranıyorsun bu evde bizde yaşıyoruz abim ve ben der. İtfaiyeyi aradığı için ceza gelmiş ben çocuğum bu kadar ceza bana verilir mi? hiç der babasına oda sus artık diye kızar. Ninesi söze karışır ben öderim cezayı babası itiraz eder.

Hayır kendi harçlıkları ile ödeyecek der. Gül ambulansı ara ve ninesinin bayıldığını bu sefer doğru olduğunu anlatsa bile pek inanmazlar. Ninesi ise baygın yatıyordur. Ambulans tekrar aranır ninesi hastaneye kaldırılır ve iki gün yatması gerektiğini söylerler iki gün geçmiş ve nineleri taburcu olmuştur. Fakat evde bir türlü dinlenemez ninecim sana bir şey izletmek isterim, haberleri açar ve orada anlatılan şudur; çocuklarımıza doğru eğitim verebilir isek hepimiz gurur duyarız.

Mesela;

  • 112 Ambulans,
  • 110 İtfaiye,
  • 153 Zabıta,
  • 187 Gaz Arıza,
  • 155 Polis,
  • 170 Orman,

Arkadaşlar bu numaraları ihtiyaç anında arayalım ve boş yere meşgul etmeyelim bir gün ihtiyacımız olduğun da aramayı unutmayalım.

Birkaç Gül ve Ece Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiniz mi? Hikaye koleksiyonumuzdaki Gül ve Ece'nin tüm hikayelerini okuyabilirsiniz.