Rafadan Tayfa: Gurbetten Misafir

Rafadan Tayfa: Gurbetten Misafir bölümünde Rafadan Tayfa her zamanki gibi mahallede top oynamaktadır. Hayri ve Kamil oyunu yine rekabete çevirip didişmeye başlarlar. Bu sırada sokağın başında Hale ve Sevim Basri amcayla konuşarak gelmektedir. Basri amca bugün çok neşelidir. Keyifle çocuklara el sallar. Çocuklar onun bu haline çok şaşırırlar. Basri amca evine doğru giderken Hale ve Sevim' de Rafadan çocukların yanına gelirler. Hayri Basri amcanın neden bu kadar keyifli olduğunu sorar. Sevim memleketten eski bir arkadaşının ziyarete geleceğini söyler. Hale Basri amcanın arkadaşının çok yetenekli, dürüst, tatlı dilli biri olduğunu bu huyu sayesinde kendini herkese sevdirdiğini söyler.

Rafadan Tayfa Hikayeleri

Sporda yetenekli olduğu için sıra sıra kupaları ve bir sürü madalyaları olduğunu anlatırlar. Rafadan Tayfa çocukları anlatılanlardan bu misafiri hem merak edip hem de kıskanmaya başlarlar. Hayri eğer çok isterse sahada karşımıza çıksın diye kıskandığını dile getirir. Sevim onun sokak futbolu değil, profesyonel sporcu olduğunu söyler. Çocuklar kızların anlattıklarından onun kendi yaşlarında birisi olduğunu zannederler. Hale ve Sevim bunu hiç bozuntuya vermeden o zaman yarın tanışırsınız deyip giderler.

Hayri, Kamil ve Mert kendi aralarında kalınca çocuk misafir hakkında konuşmaya başlarlar. Mert onu biraz kıskandıklarını söylese de Hayri bunu kabul etmez. Bu sırada Akın koşarak yanlarına gelip Basri amcayı sorar. Mert onu neden aradığını sorunca Akın elindeki resmi gösterip, Basri amca bunu çoğaltmamı istedi onu vereceğim diye cevap verir. Akın'ın elindeki siyah beyaz resmi gören çocuklar yeniden kıskanmaya başlarlar. Çünkü resimdeki çocuğun elinde bir cirit ve kupa vardır. Akın neden böyle davrandıklarını merak eder. Mert Sevim ve Hale sayesinde çocuğa meydan okuduklarını söyler. Akın bu misafirin cirit, uzun atlama ve teniste de madalyaları olduğunu söyleyince Mert Hayri'ye meydan okuduğu için kızar. Biz bu spor dallarından ne anlarız yarın rezil olacağız der. Hayri yarına kadar çalışırsak belki başarılı olabiliriz der. Daha sonra üç arkadaş antrenman yapmaya başlarlar. Isınma hareketlerini tamamladıkları sırada Akın yanlarına gelip çalışması için Kamil'e tenis topu ve raket verir. Mert'e de süpürgeden bir cirit getirmiştir. Bu sırada hala Mert boşboğazlık yapıp meydan okuduğu için Hayri'ye kızmaya devam etmektedir.

Hayri uzun atlama için çalışmaya başlar. İlk atlamasında hüsrana uğrar. Çünkü bir buçuk metre bile atlayamamıştır. Tenis oynamaya çalışan Kamil bir türlü beceremez. Raketi hep boşa sallar bir türlü topa vuramaz. Mert ise süpürge sapı ile cirit atmaya çalışır fakat bir türlü uzağa atamaz. Sopa her seferinde dibine düşer. Bütün gün inatla çalışmaya devam ederler. Onların bu halini gören Hale ve Sevim gerçeği söylemek isterler fakat çocuklar onları dinlemezler bile.

Ertesi gün çocuklar mahallede bir araya gelip Basri amcanın misafirini beklemeye başlarlar. Nihayet misafir Basri amca, Hale ve Sevim ile birlikte gelir. Çocuklar gelen kişinin Basri amca yaşlarında biri olduğunu görünce şaşırırlar. Basri amca onu çocuklarla tanıştırır. Çocuklar misafirin kendi yaşlarında bir çocuk olmadığını görünce çok sevinirler. Hemen koşup misafirin elini öperler. Sevim Misafir Remzi amcaya sizin sporu ne kadar sevdiğinizden bahsettik o da her gün sizi çalıştıracağına söz verdi der. Remzi amca antrenman için sabah yedi de burada hazır olun değince çocuklar bir anda par tutuş olurlar. Hale onlara bir daha tam dinlemeden bir işe koyulmayın diye tavsiyede bulunur.