Rafadan Tayfa: Dünya Rekoru

Rafadan Tayfa: Dünya Rekoru bölümünde Rafadan Tayfa evlerinin terasında oturmuş Akın'ın elindeki Guinnes Rekorlar Kitabını incelemektedir. Akın dünyanın en uzun boylu adamının 2.5 metre uzunluğunda olduğunu okuyunca Hayri hemen hayale dalar. Eğer ben o kadar uzun olsaydım kesin basketbolcu olurdum der. İyice havaya giren Hayri bir dünya rekoru kırmak istediğini söyler. Arkadaşlarından kitaptan bir rekor seçmelerini ister. Bunun üzerine Akın Uzak Doğulu bir adamın çubukların üzerinde 24 tabak çevirdiğini okur. O da bir şey mi diyen Hayri etraftan bulduğu beş çubuğa saksı altlıklarını koyup çevirmeye başlar. Fakat bir anda ayağı kayınca bütün tabaklar yere dökülür.

Rafadan Tayfa Hikayeleri

Arkadaşları gülerken Akın on dokuz tane daha eklersen rekoru kırabilirsin der. Öğle yemeğinden sonra sokağa çıkan çocuklar bankta boş boş otururlar. Aklı hala rekor kırmakta olan Hayri hala bir rekor konusu düşünmektedir. Bu sırada karnı tekrar acıkınca Mert onunla dalga geçer. İstersen en çok yoğurt yeme rekoru kırabilirsin der. Hayri kendi kendine düşünür. Mert'in ezberi çok kuvvetlidir. Kamil hesap kitap işlerinde çok iyidir. Akın deseniz yaşadığı gördüğü hiçbir şeyi kolay kolay unutmaz. Fakat kendisinin böyle özellikleri yoktur. Bu sırada elinde kitabı ile Akın gelir. Mert ezber ve rakam hesaplama ile ilgili kırılmış rekor var mı bir bak der. Akın onunla ilgili rekorları bulur bulmasına ama açıklamasına izin vermeden rekorlar üzerinde hepsi çalışmaya giderler. Kamil dükkana gidip kronometresini çalıştırıp alt alta rakamları kafasından toplamaya çalışır. Bu sırada Hayri gelip onun çalışmasına engel olur. Kıracağım rekoru buldum der. Adamın biri 2 dakikada 34 balon şişirmiş, ben daha fazlasını yapıp dünya rekoru kıracağım der. Bunun üzerine Kamil hadi bir deneme yapalım deyip kronometreyi çalıştırır. Hayri hızla balonları şişirmeye başlar. Süresi bittiğinde sadece 14 balon şişirmiştir.

Diğer taraftan Mert, Akın, Hale ve Sevim mahallede Mert'in rekor denemesi üzerinde çalışmaktadır. Mert alt alta tam 44 kelimeyi hafızasına almıştır. Dünya rekorunun 60 civarında olabileceğini düşünür. Gerçek rakamı Akın bilmektedir fakat konuşmasına bir türlü izin vermediklerinden susar. Bu sırada Hayri yanlarına gelip sayemde herkes rekor denemesi çalışıyor ben hala bir konu bulamadım diye yakınır. Sevim Hayri'ye üzülmemesini, kendisininde dünya rekortmenlerini keşfeden kişi olarak kitapta yer alabileceğini söyler. Bunu duyan Hayri yeniden havaya girip o zaman sizi ben çalıştıracağım der. Çocuklar son hız rekor denemelerine çalışırken Akın gelip onları anons eder. Haydi artık rekor denememizi yapalım der. Beş dakika içinde Kamil ezberden toplama işlemi yaparken Mert'de 66 kelimeyi ezberler. Süre bittiğinde ikisinin de sonuçları doğrudur.

İki kafadar dünya rekoru kırdıklarını düşünüp sevinirler fakat gerçek rekorun kaç olduğunu bir tek Akın bilmektedir. Bu sırada Rüstem ağabey yanlarına gelip neler olduğunu sorar. Sevim bizim çocuklar dünya rekoru kırdı onu kutluyoruz der. Rüstem ağabey dünya rekoru kırabilmek için rekoru yetkililerin önünde kayıt altında kırmak gerekir der. Akın sabahtan beri söylemeye çalışıyorum ama beni bir türlü konuşturmadınız der. Her ikiniz de gerçek dünya rekorlarının ancak yarısına kadar ulaştınız deyince çocuklar bir anda kalakalırlar. Mert ve Kamil o kadar şeyi tekrardan çalışamayız deyip vazgeçerler. Rüstem ağabey çalışırsanız elbette bir gün başarırsınız diye onları cesaretlendirir.