Rafadan Tayfa: Anı Rozetleri

Rafadan Tayfa: Anı Rozetleri bölümünde Kamil, Hayri ve Mert terasta kendileri için özel bir değeri olan rozetlerini parlatmaktadır. Rozet parlatırken Hayri bir anda yemek hayali kurmaya başlar. Arkadaşları onu daldığı hayalden çıkarmaya çalışsalar da bir türlü başaramazlar. Çünkü söz konusu yemekse Hayri her zamanki gibi hayal kurmayı da abartır. Neyse ki Akın'ın gelmesiyle Hayri hayalinden uyanır. Akın burada ne yaptıklarını sorunca rozetlerini parlattıklarını söylerler.

Rafadan Tayfa Hikayeleri

Bu rozetler kendileri için büyük önem taşımaktadır. Örneğin üzerinde kalem resmi olan rozet Mert'e aittir. Bütün bir dönemi tek bir kere uç kırmadan bir kalemle geçirdiği için arkadaşları ona kalem resimli rozet takmıştır. Üzerinde futbol topu resmi olan rozet ise Kamil'indir. Bu rozeti mahallenin gördüğü en hızlı vuruşu yaptığı için kazanmıştır. Topa öyle hızlı vurmuştur ki çarptığı duvar çatlamıştır. Üzerinde biber resmi olan rozet ise Hayri için hem çok güzel hem de çok acı bir anıyı simgeliyordur. Kamil Hayri'nin anısını şöyle anlatır. "Bir gün mahallede oyun oynarken Hale ve Sevim ellerinde küçük bir torba ile gelirler. Torbanın içinde Sevim'in babaannesinin gönderdiği süs biberleri vardır. Biberler öyle acıdır ki kimse yemeye cesaret edemez. Her konuda hemen öne atlayan Hayri ben o biberi yerim deyip eline alır. Yememesi için ne kadar uğraşsak da dinlemez ve ağzına atar. Atmasıyla suratı kıpkırmızı olup, kulaklarından dumanlar çıkar. Böylece Hayri mahallenin en acı biberini yiyen kişisi seçilip bu rozeti almaya hak kazanmıştır" Akın dinlediklerinden fazlasıyla etkilenir. Artık acı biber yemiyorsundur herhalde diye sorar. Hayri bu hemen gaza gelip ipte asılı süs biberlerinden birini yer ve yeniden bağırmaya başlar. Arkadaşları bir kaç damacana su içirip onu kendine getirirler. Bu sırada Akın üzgün bir şekilde oturmaktadır. Ağabeyleri neden durgunlaştın diye sorarlar. Akın rozetleriniz ve anılarınız çok güzel. Benimde bir rozetim olsun isterdim der.

Aradan biraz zaman geçip tekrardan mahallede toplanırlar. Akın için rozet almayı gerektirecek anıları düşünüp hatırlamaya çalışırlar. Tam bu sırada Hale ve Sevim gelip Akın'a bütün mahalle seni konuşuyor sen neler yaptın böyle derler. Akın söylediklerine bir anlam veremeyip ne yapmışım ben diye sorar. Sevim yolun üzerindeki karıncalar ezilmesin diye onlara borulardan tüp geçit yapmıştın, balkondan düşen kuş yuvasını tek bir yumurtayı kırmadan kurtardın, yan apartmandaki teyzenin kaçan kuşunu yakaladın yetmez mi der. Bunun üzerine Ağabeyleri geçen gün Yumak hasta olduğunda onu kucağında veterinere götürdün derler. Bütün bunlardan dolayı senin içinde bir rozet hazırladık derler. Akın sevinçle rozetini aldığında üzerinde bir köpek patisi resmi görür. Çok mutlu olmuştur. Ağabeyleri hayvanlar için bu kadar duyarlı olduğun için bu rozeti almaya hak kazandın derler.