Rafadan Tayfa: Gezgin Ekibi

Rafadan Tayfa: Gezgin Ekibi bölümünde Rafadan Tayfa ekibi Mert ve Akın'ın odasında oturmuş hayal güçlerini kullanarak kendilerini yağmur ormanlarında kamp yaparken hayal ederler. Ateşin etrafında oturup ellerindeki haritaya göre yarınki rotalarını konuşurlar.

Rafadan Tayfa Hikayeleri

Bu sırada Hayri ayağa kalkıp odada oturarak kamp yapmak nasıl hayal edilir, benim gözümde bir türlü canlanmıyor diye oyun bozanlık yapar. Mert arkadaşına hayal gücünün sınırı yoktur, biraz kendini zorla der. Kamil ona yardımcı olmak için gözlerini kapatmasını söyler. Hayri gözlerini kapatınca Kamil, duvarları taştan bir odanın ortasında büyük bir masanın üzerinde bir tabak kızarmış tavuk hayal et der. Hayri kendini kaptırıp hayale dalar. Kendimi gerçekten tavuk yiyormuş gibi hissettim der. Mert ve Kamil hikayeye odaklanırsan gözünde daha iyi canlanır derler.

Bunun üzerine dört kafadar yağmur ormanlarında yaptıkları kampı hayal edip maceraya başlarlar. Gece yarısı ormanda ellerinde harita ile yürürken Mert bir anda durur. Rotalarının yanlış olduğunu düşünüp bu bölgenin kırmızı ile işaretlenmiş olduğunu söyler. Kırmızı işaretli bölgenin tehlikeli bir yer olduğunu bilmektedir. Tam bu sırada etraflarını ormanın yerlileri sarar. Gezgin ekibi korkuyla birbirlerine sarılırlar. Yerlilerin dost mu düşman mı olduğunu merak ederken içlerinden bir tanesi kendilerin bilmediği tuhaf bir dille onlarla konuşmaya çalışır. Kamil aynı dille onlara karşılık verir ama söylediklerinden hiç bir şey anlamaz. Nasıl iletişim kuracaklarını düşünürken Mert'in aklına bir fikir gelir.

Bütün dünyada en iyi iletişim yolu ikramdır deyip yerlilere su böreği, sarma ve mercimek köfte ikram eder. Hayri daha fazla dayanamayıp ikramlardan bir kaç tane aşırınca yerliler onları ormanda kovalamaya başlar. En arkada korkudan gözleri kapalı koşan Kamil'in bir anda ayağı taşa takılır ve yere düşer. Diğer çocuklar da onun üzerine... Yerlilerden nasıl kurtulacaklarını düşünmeye başlarlar. Bu sırada Mert elindeki haritada yakınlarda bir mağara olduğunu görür. Gidip mağaraya saklanırlar. Açlıktan Hayri'nin karnı guruldamaya başlar. Tam bu sırada mağaranın dışında birilerinin geldiğini fark ederler. Onun kabile reisi olduğunu düşünüp özür dilemek için dışarı çıkmaya karar verirler.

Çocuklar hayal güçleri ile macera yaşarken Mert'in annesi onları yemeğe çağırır. Hayal kurmayı bırakıp masaya geçerler. Masa da çeşit çeşit yemekler vardır. Hayri macera mutlu sonla bittiği için duygulanır. Sonra da sarmaları afiyetle mideye indirir.