Rafadan Tayfa: Muhteşem Yumak

Akın o sabah pelerin ve şapkasını takmış, yine bir gösteri yapmak için ağabeylerini mahalledeki meydana toplamıştır. Yumak da gösteride kendisine yardım edecektir. Bütün hazırlıklarını tamamlayıp gösterisini yapması için Yumak'ı takdim eder. Yumak gösteri için pek hazır değildir. Sahneye çıkmaya çekinir. Akın'ın ısrarıyla yanlarına gelir fakat komutları yapmak istemez. Mert, Kamil ve Hayri bu durumu biraz alaya alırlar. Akın elindeki topu uzağa atıp Yumak'tan getirmesini ister. Yumak topu yakalar fakat Akın'a getirmek yerine alıp kaçar. Akın peşinden koşup onu ikna etmeye çalışır.

Rafadan Tayfa Çizgi Film Hikayeleri

Gösteriden vazgeçen Akın üzgün bir şekilde otururken ağabeyleri onu teselli etmeye çalışırlar. Kamil ve Hayri ellerinden geldiği kadar Yumak'a komutla bir şeyler yaptırmaya çalışsalar da Yumak hiçbirini yapmaz. Kamil Akın'a "sen Yumak'ın bu numaraları yapabildiğine emin misin?" diye sorar. Akın Basri amcanın bahçesinde çalışırken hepsini sorunsuz yaptığını söyler. Daha sonra aklına bir fikir gelir. Oturdukları meydanı Basri amcanın bahçesiymiş gibi hazırlayıp, Kamil'de Basri amca yaparlar. Akın böylece Yumak'ın kendini o bahçede zannedip komutları uygulayacağını düşünür. Kamil rolüne iyice adapte olup Basri amca gibi davranmaya başlar. Bu sırada Akın Yumak'a komutları yaptırmaya çalışır fakat Yumak yapmamakta direnir.

Daha ne yapabiliriz diye düşünüp olaya Rüstem ağabeyi de dahil ederler. Kamil Basri amca gibi davranırken Mert de Rüstem ağabey olup onun gibi davranır. Yumak hala numaraları yapmak istemez. Oradan oraya koşturup durur. Eksik bir şeyler olmalı diye düşünüp bir fincan kahve ve bir radyo bulup bahçeyi tamamlarlar. Fakat bir türlü Yumak ikna olmaz. Bu sırada Akın Basri amcanın söylediklerini hatırlar. Basri amca eğer bir köpeği eğitmek istiyorsan onunla oyunlar oynamalısın demiştir. Bunun üzerine bütün çocuklar oyun eşliğinde Yumak'ı çalıştırmaya başlarlar.

Birkaç Rafadan Tayfa Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli çizgi film hikayelerinden birini daha okumuyorsunuz: