Rafadan Tayfa: Prof. Hayri

Rafadan Tayfa: Prof. Hayri bölümünde Kamil, Hayri, Mert, Akın, Sevim ve Hale güneşli bir günde piknik yapmaya karar verirler. Pikniğin kurallarını yerine getirmek isteyen Hayri çizgili pijamaları ile gelir. Hep birlikte yemek yiyip futbol oynamaya karar verirler. Hayri kendisini pikniğin en büyüğü ilan edip çizgili pijamaları ile ağacın altında uzanarak radyo dinlemeyi tercih eder. Bu sırada arkadaşlarının attığı top başına çarpar. O anda kendinden geçip bayılır. Arkadaşları uzun uğraşlar sonucu Hayri'yi kendine getirmeyi başarırlar. Fakat Hayri'nin davranışlarında bir tuhaflık vardır. Ağacın gölgesine bakıp tam 10 dakikadır baygın olduğunu hesaplar. Onun davranışları karşısında arkadaşları hayrete düşer.

Rafadan Tayfa Hikayeleri

Piknikten sonra Kamil ve Mert evlerinin terasında Hayri'nin durumu hakkında konuşurken Hayri düşünceli bir şekilde etrafı seyretmektedir. Bir anda arkadaşlarına dönüp evrende çözmemi bekleyen bir çok problem var der. Bu sırada gözü aşağıdaki futbol sahasına takılır. Arkadaşlarını da alıp aşağıya iner. Duvara bir kale resmi çizip önüne de iki tane maket oyuncu koyar. Mahalle takımı olarak en büyük problemin serbest vuruş olduğunu söyler. Daha sonra yerde bir takım hesaplamalar yapar. Yaptığı hesaplara göre topa vurur. Top havada bir kavis alıp kaleyi bulur. Arkadaşları hayret dolu bakışlarla onu izler. Daha sonra nasıl yaptığını kendilere de öğretmesini isterler. Hayri formülü yere yazdım oradan bakıp vuruşunuzu ona göre yapın der ve aklına yeni bir çalışma gelip yanlarından ayrılır. Çocuklar hayretle formüle bakarlar. Matematiği bu kadar kötü olan birinin bu hesaplamaları nasıl yaptığına bir türlü anlam veremezler. Bu sırada Akın yanlarına gelip neler olduğunu sorar. Çocuklar Hayri'nin yaptıklarını anlatınca Akın biraz şüphelenir. Topu eline alıp inceler. Daha sonra ağabeylerine bu topun bir gün boyunca arabanın altında kaldığını o yüzden yamuk olduğunu, nereden vurulursa vurulsun zaten kavisli gideceğini söyler. Bir süre sonra Kamil bisikletinin bozuk firenini yaptırmak için mahallenin tamircisine gider. Tamirci amca şu an elinde bir iş olduğunu daha sonra bakabileceğini söyler.

Bu sırada Hayri' de tamirciye gelir. Yeni icadı için tamirci amcadan tornavida anahtar ve matkap ister. Tamirci istediklerini veremeyeceğini söyler. Hayri biraz sitem edip oradan ayrılır. Gitmeden önce kaşla göz arasında Kamil' in bozuk firenlerini tamir eder. Hayri gün boyunca elinde defter kitap hesaplamalar yapar. Arkadaşlarını meydana çağırıp yeni icadını tanıtmak ister. İlk önce Akın ve Mert gelir. Hayri yeni icadı üzerinde son dokunuşları yaparken Mert Akın' a Hayri' deki tuhaflıkları anlatır. Akın yine bir şeylerden şüphelenip Hayri'nin hesaplamalar yaptığı deftere bakar. Defterde hesap yerine çizilmiş resimler görür. Bu sırada Kamil bisikleti ile gelir fakat fireni tutmadığı için bir türlü duramaz. Arkadaşları durmasına yardım eder. Kamil Hayri' nin fireni tamir etmek yerine ön ve arka firenin yerini değiştirdiğini söyler. Bu sırada Hayri'nin durumunu araştırmak için kütüphaneye giden Hale ve Sevim gelir. Araştırmaları sonucu başına darbe alan insanların bu şekilde farklı davranışlar sergileyebileceklerini söylerler. Hayri'nin bir an önce doktora gitmesini isterler.

Hayri çalışmalarını tamamlayıp sırtına bağladığı makine ile uçacağını söyler. Arkadaşları sakin yapma demeye kalmadan Hayri kolu çeker. Fakat makine çalışmaz. Makineden kopan bir parça havalanıp kafasına düşer. Çarpmanın etkisiyle Hayri eski haline gelip acıktığını söyler. Herkes derin bir nefes alır. Yerdeki makineyi yeniden kurcalayan Hayri'nin başına yeniden bir parça düşer. Arkadaşları endişeyle bakarken Hayri gülmeye başlar.