Rafadan Tayfa: Bilim Ekibi

Rafadan Tayfa: Bilim Ekibi bölümünde Mert okulda karıncaların konuşabildiğine dair bilimsel kanıtlanmış bir konu üzerine konuşma yapmıştır. Hayri bilimsel olarak kanıtlanmasına rağmen buna inanmayıp Mert'e karşı çıktığı için biraz araları bozulmuştur. Üç arkadaş yolda bu konu hakkında tartışarak ilerlerler. Mert önde sinirli bir şekilde yürürken Hayri ve Kamil arkada karıncaların antenleri ile iletişim kurduklarını tartışırlar. Hayri bilime biraz şüpheyle bakılması gerektiğini savunur. Arkadaşlarının düşüncelerine iyice sinirlenen Mert daha fazla sizinle tartışmak istemiyorum deyip gider. Kamil ve Hayri siniri geçince nasıl olsa yanımıza gelir deyip yollarına devam ederler.

Rafadan Tayfa Hikayeleri

Eve giden Mert terasta kardeşi Akın'a dert yanar. Hayri hiç kimseyi dinlemiyor. Kendi bildiğinden şaşmıyor der. Akın üzülmemesini nasıl olsa barışacaklarını söyler. Daha sonra bilimsel araştırmalarını yapmak için hazırlık yaparlar. Mahallenin meydanına hazırladıkları yarış pistine iki tane kartondan araba koyarlar. Kamil ve Hayri'yi meydana çağırırlar. İki arkadaş geldiğinde terastan aşağıya küçük paraşütlerle iki kutu atarlar. Kamil ve Hayri kutuları yakalayıp açarlar. Kutulardan biri boş, diğerinde de bir not ve iki mıknatıs vardır. Not ilerideki yarış pistini gösterip arabaya hiç dokunmadan bitiş çizgisine götüren kazanır yazmaktadır. İki arkadaş piste gidip arabalara bakarlar. Hayri dokunmadan üfleyerek arabayı hareket ettirmeye çalışır. Kamil ise arabaların içindeki mıknatısı fark edip elindeki mıknatıs ile hareket ettirir. Bunu gören Hayri aynı şekilde mıknatıs ile arabasını hareket ettirip yarışa dahil olur. Yarışı berabere bitirirler. İki kafadar ben önce bitirdim diye tartışırken Mert ve Akın onları terastan seyreder.

Bir süre sonra Kamil ve Hayri terasa gelirler. Mert ve Akın onlara yarışmanın ikinci etabı olduğunu söyler. Bu etabı da kazanan ödülü alır derler. İkinci etap tat alma duyusuyla ilgilidir. Hayri bu bölüm tam bana göre deyip havaya girer. Mert ikisinin gözlerini de bağlayıp, burunlarına da mandal sıkıştırır. Önce Kamil'e havuç tattırır. Kamil ne yediğini anlayamaz. Daha sonra Hayri'ye havuç, elma ve çiğ patates yedirir. Hayri hiç birinin tadını anlayıp tahmin edemez. Bunun üzerine gözlerini açarlar. Karşılarında duran yiyecekleri görüp nasıl tatlarını algılayamadıklarını bir türlü anlayamazlar. İki kafadar neler olduğuna bir türlü anlam veremeyip oradan uzaklaşmak isterler. Mert hiç bir yere gitmemelerini çünkü ödülü açıklayacağını söyler.

Birinci ödül "Yerçekimi Kuvveti" der. Biraz önce yakalamaya çalıştığınız kutular gibi canlı cansız bütün varlıklar yer çekimine karşı koyamazlar. Cisimlerin yer çekimine karşı koyması ağırlıkları ve havadaki gazlarla ilişkilidir diye açıklama yapar.

İkinci ödül "Manyetik Alan" der. Yarış arabalarında gördüğünüz gibi aynı kutuplar birbirini iter zıt kutuplar birbirini çeker der. Büyük bir merakla dinleyen Kamil peki tattığımız yiyecekleri nasıl anlamadık diye sorar. Akın o çalışmanın kendisinin ödevi olduğunu söyleyip durumu açıklar.

Yediklerimizin kokusunu alamazsak tatlarını ayırt edemeyiz der. Hayri bilimin önemini anlar fakat şüpheci yaklaşmaya devam eder. Bir süre sonra Kamil dükkanın önünde test etmek için karıncalarla iletişim kurmaya çalışıp onlara bisküvi ikram eder.