Rafadan Tayfa: Vantrilok Kamil

Rafadan Tayfa: Vantrilok Kamil, Kamil arkadaşlarına Vantrilok gösterisi yapmak için yalvar yakar tamirci amcadan kukla alır. Bu sırada arkadaşları mahallede Kamil'in gösterisini heyecanla beklemektedir. Hayri gösterinin adını bir türlü anımsayamaz. Hale Gösterinin adı "Vantrilok" der.

Rafadan Tayfa Çizgi Film Hikayeleri

Vantrilok ağzını hareket ettirmeden karnından konuşmak demektir. Onlar merakla gösteriyi bekleye dursun Kamil kuklası ile gelir. Ağzını oynatmadan kuklayı konuşturur. Kukla önce kendini tanıtır. Adı Şener'dir. Şener geç kaldığı için özür diler. Önce eve gidip perdeleri astığını söyler. Sonra da arkasını dönüp karşıdaki ağaca el sallar. Kendisi de eskiden ağaç olduğu için kuzeni ağaca el salladığını söyler. Böyle komik bir şekilde Kamil gösterisini tamamlar. Arkadaşları gösteriyi çok beğenip onu alkışlarlar.

Gösterisini tamamlayan Kamil dükkana doğru giderken kuklayı elinden çıkarmak ister. Fakat eli sıkışmıştır. Bir türlü çıkaramaz. Soluğu hemen tamirci amcanın yanında alır. Tamirci amca sıkışan eli çıkarmaya yarayan parçanın bir kaç gün içinde geleceğini söyler. Kamil bir kaç gün kukla elinde gezmek zorundadır. Dükkanda kara kara düşünürken Hayri gelip neden üzgün olduğunu sorar. Kamil olanları anlatır. Hayri bunda üzülecek ne var sen de şovuna bir kaç gün daha devam et der. İlerleyen saatlerde Rafadan Tayfa mahallede futbol oynamaya karar verir. Kamil elindeki kukla ile goller atar. Hayri hemen itiraz edip o golleri elinle attın der. Kamil golleri ben değil Şener attı diye cevap verir. Bir banka oturup bu konu hakkında tartışırlar. Hayri çok sinirlenmiştir. Bu sırada Hale ve Sevim bir tencere yahni ile gelip çocuklara ikram ederler. Hepsi birer çatal alıp bir türlü yutamaz. Çünkü tadı çok kötü olmuştur. Kızlar üzülmesin diye kimse gerçeği söyleyemez. Sadece kuklanın arkasına saklanan Kamil kuklayı konuşturup yahninin çok kötü olduğunu söyler. Kızlar bu duruma hem üzülüp hem de çok kızarlar.

Yolda yürürken Mert ve Hayri Kamil'e kukla yüzünden komik olayım derken kırıcı olmaya başladın derler. İçinden geçen her şeyi onun arkasına saklanıp söylüyorsun bu hiç komik derler. Gidip kızlardan özür dilemesini söyleyip yanından ayrılırlar. Kamil dükkana gidip sipariş almaya başlar. Teyze telefonda çok fazla sipariş verince kuklayı konuşturup o kadar şeyi getiremeyeceklerini söyler ve telefonu kapatır. Daha sonra yaptığından pişman olur. Hemen arkadaşlarının yanına gidip hepsinden kırdığı için özür diler. Bu Vantrilok işini bir an önce bırakacağını söyler. Daha sonra Hale ve Sevim'den özür dilemeye gider. Kızlar yolda yürürken kukla Şener duvardan kafasını uzatıp kızlardan kendilerini kırdığı için özür dileyip çekilir. Kızlar köşeyi dönünce üzgün bir şekilde olan Kamil'i görürler. Kamil' de kendi adına kızlardan özür diler. Hale ve Sevim onu affederler. Bu sırada karnı guruldayan Hayri ağzını hareket ettirmeden Rafadan Tayfa Şarkısı'nı söyler. Böylece herkesin keyfi yerine gelir.

Birkaç Rafadan Tayfa Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli çizgi film hikayelerinden birini daha okumuyorsunuz: