Rafadan Tayfa: Türk Sanat Müziği

Rafadan Tayfa: Türk Sanat Müziği, Rafadan Tayfa ekibi, Hale, Sevim ve Rüstem ağabey tamirci Saadettin ustanın dükkanını temizlediği için Sadettin usta onlara mükellef bir kahvaltı hazırlar. Neşe içinde sohbet edip kahvaltılarını yaparlar.

Rafadan Tayfa Çizgi Film Hikayeleri

Kahvaltıdan sonra Saadettin amca içeride Rüstem ağabeye biraz kanun çalar. Daha sonra aralarında bir şeyler konuşurlar. Çocuklar onlara dışarıdan kulak misafiri olurlar. Hemen içeriye girip neler olduğunu sorarlar. Rüstem ağabey, Sadettin amca ve Basri amcayla birlikte Türk Sanat Müziği parçaları söyleyeceklerini söyler.

Bir süre sonra Mert evlerinin terasını çalışma yeri olarak ayarlayıp Rüstem ağabey, Basri amca ve Sadettin amcayı çağırır. Kendisi de onları rahatsız etmemek için sokağa arkadaşlarının yanına gider. Üç kafadar ne çalalım diye düşünürken Rüstem ağabey Basri amcaya senin eski besteni çalalım der. Böylece Rüstem ağabey keman, Basri amca ud, Sadettin amca da kanununu çalmaya başlar. Onlar huzurlu bir şekilde çalışırken bir anda terasa bir top arkasından da bir ayakkabı teki düşer. Çalışmalarını bölüp aşağıya bakarlar.

Rafadan Tayfa futbol oynarken topu ve ayakkabıyı yukarıya atmıştır. Basri amca bunlar bizi çalıştırmayacak galiba der. Saadettin usta çocuklara bugün top yerine misket oynayın biz de biraz çalışalım der. Çocuklar misket oyununu yanlış anlarlar. Akın, Hale ve Sevim'i de çağırıp Kamil'in getirdiği kaset çalardan Ankara misket havası çalarlar. Hepsi birlikte sokakta misket havası oynarlar. Çalışmaları müzik sesiyle bozulan Basri amcalar tekrar aşağıya baktıklarında oynayan çocukları görüp gülümserler.

Saadettin usta çocuklara seslenip misket havası değil bilyelerle misket oynayın demek istemiştik der. Rüstem ağabey biraz sessiz olup çalışmalarına izin vermelerini ister. Bunun üzerine çocuklar özür dilerler. Sessiz sedasız misket oynamaya başlarlar. Bu sırada birden rüzgar çıkar. Basri amcanın bestesi olan nota kağıtları etrafa dağılıp uçmaya başlar. Rüstem ağabey çocuklara seslenip kağıtları toplamalarını söyler. Çocuklar mahallenin her yerine dağılıp sayfaları toplarlar. Daha sonra Akın onları yukarıya götürür. Hepsi burada bir arada deyince Rüstem ağabey gün içinde çocukların konuşmalarını anımsayıp aklına bir fikir gelir. Yarın arkadaşlarına söyle onlara bir sürprizimiz olacak der.

Ertesi gün çocuklar Basri amcanın bahçesindeki yerlerini alırlar. Rüstem ağabey onlara sürprizini açıklar. Bugün size bir Türk Sanat Müziği konseri vereceğiz der. İlk eser müziği Saadettin ustaya, sözleri kendisine ait olan "Rafadan" şarkısını sunar. Rafadan tayfa şarkısını Türk Sanat Müziği makamında çalıp söylemeye başlarlar.

Rafadan Tayfa Şarkısı

  • İstanbul'un bir yakasında,
  • Oynar mahalle ortasında,
  • Hepsi burada bir arada,
  • Rafadan Tayfa, Rafadan Tayfa..!

Birkaç Rafadan Tayfa Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli çizgi film hikayelerinden birini daha okumuyorsunuz: