Rafadan Tayfa: Efe Gibi

Rafadan Tayfa: Efe Gibi, Kamil ve Mert okulun halk oyunları seçmelerine katılmak için zeybek öğrenmeye karar verirler. Sokağa getirdikleri kaset çalardan zeybek havası açıp çalışmalara başlarlar. Bu sırada eski kamyonetin arkasından Hayri çıka gelir. Zeybek oyunu çok ağır olduğu için sıkıcı olduğunu söyleyip arkadaşlarının moralini bozar. daha hareketli bir halk oyunu çalışmayı teklif eder. Mert geçen sene başlarına gelen olayı anımsayıp Hayri'nin fikrini red eder.

Rafadan Tayfa Çizgi Film Hikayeleri

Geçen sene seçmelerde sahnede halk oyunu oynarken halay başı Hayri'ye ayak uyduramadıkları için sahneden düşmüşlerdir. Aynı olay yeniden başlarına gelmesin diye daha ağır olan Zeybek'i tercih etmişlerdir. Hayri kenardan onları seyrederken Kamil ve Mert zeybek oynamaya başlar. Bir anda birbirlerinin ayağına basıp düşerler. Hayri katıla katıla gülmeye başlar.

Çocuklar bu işin böyle olmayacağını düşünüp bilen birinden yardım almaya karar verirler. Zeybek ege yöresine ait bir oyun olduğu için egeli kim var diye düşünürler. Hayri biraz düşünüp memleketi Aydın'dan kasa kasa incir gelen Basri amca var der. Bir çırpıda soluğu Basri amcanın evinde alırlar. Basri amca evine gelen çocuklara kuru incir ikram eder. Mert incirleri yerken sizin oralarda başka neler meşhur diye sorar. Basri amca incirden başka üzüm ve turunç ta vardır. Hele bir tarhana çorbası yapılır kokusu her yerden alınır der. Bunu duyan Hayri'nin iştahı kabarır.

Mert daha sonra konuyu halk oyunlarına getirip hangi oyunların oynandığını sorar. Basri amca bizim oralarda zeybek oynanır fakat ben pek bilmem der. Çocuklar bir anda umutsuzluğa kapılır. Basri amca içeriden biraz daha incir kurusu getirmeye gittiğinde Hayri yanlışlıkla kaset çaları açar. Zeybek müziği çalmaya başlar. Basri amca müziği duyunca birden zeybek oynamaya başlar. Tekrar umutları yeşeren çocuklar Basri amcadan kendilere de zeybek öğretmesini isterler. Basri amca boş bulunup bir anda sinirlenir. Çocuklar tam kapıdan kaçarken fikrini değiştirip durun bakalım hani zeybek çalışacaktık der. Çok fazla incir kurusu yediği için eve kaçar.

Hiç zaman kaybetmeden hemen çalışmalara başlarlar. Basri amca çocuklara önce efe gibi durmayı öğretir. Daha sonra nerede yaptıkları hataları fark edebilmek için bir kamera getirmelerini ister. Biraz çalıştıktan sonra da bu günlük bu kadar yeter der. Ertesi gün Kamil ve Hayri yanlarında bir kamera getirirler. Kameranın karşısında çalışırlar. daha sonra ekranda nasıl oynadıklarını izleyip hatalarını fark ederler.

Basri amca artık hatalarınızı gördüğünüze göre daha çok çalışarak bu işi öğrenebilirsiniz der. Günler boyu usanmadan çalışırlar. Seçmelerin olduğu gün geldiğinde sahnede hatasız oynayıp halk oyunu ekibine girerler. kamil ve Mert'ten sonra Hayri sahneye kaşık havası ile çıkar. Sahnede kaşık havası oynarken ayakları birbirine dolaşıp yine sahneden düşer.

Birkaç Rafadan Tayfa Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli çizgi film hikayelerinden birini daha okumuyorsunuz: