Niloya: Sarı Yapraklar

Niloya Hikayeleri

Niloya Sarı Yapraklar, yaz bitmiş sonbahar gelmiştir. Ağaçlar sarı yapraklarını dökmeye başlar. Murat ve Mete yere dökülen sarı yapraklarla keyifle oynarken, Niloya yazın bitmesine üzülür. Daldan düşen yeşil bir yaprağı alıp onu saklamak ister. Son baharın gelmediği bir yer bulmalıyım diye düşünür. Eve giderken pencereden anne ve babaannesinin konuşmasına şahit olur. Annesi son bahar geldi yakında yağmurlar başlar der. Bunu duyan Niloya buraya da son bahar gelmiş başka bir yer bulmalıyım deyip ahıra gider. Orada da babası ve dedesinin konuşmalarını duyar. Onlar da son baharın geldiğini konuşuyordur. Oranın da uygun olmayacağını anlayan Niloya kitaplardan yardım almaya karar verir. Kitapları karıştırıp yer altı evlerini görür. Yazı yer altında saklamaya karar verip dedesinden yardım ister. Bu sırada bir şarkı söyler.

Niloya: Sarı Yapraklar Şarkısı

  • Sonbahar son bahar bak esiyor rüzgar,
  • Yaz bitti gidiyor sararıyor yapraklar,
  • Yaşasın son bahar geldi uçurtma uçuracağım,
  • Eğer çok rüzgar eserse bulutlara çıkacağım,
  • Yaşasın son bahar geldi uçurtma uçuracağım,
  • Eğer çok rüzgar eserse bulutlara çıkacağım,
  • Son bahar son bahar sarardı hep yapraklar,

Dedesi ile birlikte yere bir çukur kazıp içine tahtadan bir kutu koyarlar. Niloya yeşil yaprağı kutuya koyup üzerini örter. Böylece yazı toprağın altında saklayacağını düşünür. Yağmur başlayınca yarın yine gelirim deyip eve gider.

Ertesi gün Murat ve Mete ile birlikte gelirler. Onlara yazı sakladığını söyleyip kutuyu açar. Fakat yaprak sararmıştır. Çok üzülür. Mete üzülme yaz geri gelecek bu anın tadını çıkar der. Böylece hep birlikte sarı yaprakları havaya atıp oyun oynarlar.

Niloya Sarı Yapraklar hikayesinde yaz bitmek üzeredir. Sonbahar geliyordur. Niloya buna çok üzülür çünkü yazı çok seviyordur. Yazın son yeşil yaprağını sonbahardan saklamak için elinden geleni yapar. Sonunda bir yol bulur. Küçük yaprağı sonbahardan saklamayı gerçekten başaracak mıdır?