Altın Toynak ve Sihirli Yağ (Ümitsiz Olmamak)

Altın Toynak ve Sihirli Yağ (Ümitsiz Olmamak), bir varmış, bir yokmuş. Güzel bir çiftlikte Altın Toynak adında bir at yaşarmış. Altın Toynak ve arkadaşları bahar gelince kendi aralarında oyunlar oynar, yarışlar düzenlermiş. Bu yarışlardan biride koşu yarışıymış. Altın Toynak, yapılan koşularda bir kez bile birinci olamamış. Çok üzülüyormuş.

Hikayeler

Üstelik yeni yapılacak koşuları kazanabileceğinden ümitli değilmiş. Yine baharla birlikte koşu yarışı zamanı gelmiş. Altın Toynak, bir köşeye çekilmiş. Kendi kendine konuşmaya başlamış;

— Yine başaramayacağım.. Yarışta bir türlü birinci olamıyorum.

— Altın Toynak'ın gözlerinden birkaç damla yaş dökülmüş. Ona göre fare Rati, Altın Toynak’ın yanına gelmiş .Neden ağladığını sormuş.

— Yarın koşu yarışı yapılacak. Geçen senelerde olduğu gibi.. Ben yine yarışı kaybedeceğim. İşte bu yüzden ağlıyorum, demiş Altın Toynak. Rati, onun haline üzülmüş.

— Bu kadar ümitsiz olursa kazanmak için çaba sarf etmez ki.. Başarabileceğine inanmalı ama nasıl, diye mırıldanmış. Sonra aklına bir fikir gelmiş.

— Sana özel bir karışım hazırlayacağım. Onu ayaklarına sürünce yarın ki yarışta daha hızlı koşabilirsin, demiş Altın Toynak'a;

— Gerçekten mi? Hadi hemen hazırla o zaman, derken Altın Toynak kocaman gözleriyle Rati’ye bakmış. Şimdi sen burada bekle. Ben malzemeleri alıp çalışmalara başlayayım, demiş Rati. Çiftlikte dolaşmaya başlamış. Yerde bulduğu ceviz kabuğuna, az ilerideki çeşmeden su doldurmuş. Sonrada suyun içine, etrafında gördüğü şeylerden eklemiş. Biraz saman, bir tane yaprak, bir tane çilek.. Ceviz kabuğuna koyduğu şeyleri suyla birlikte ezmiş, Hepsini iyice karıştırmış. Altın Toynak, RAti nin yapacağı özel karışımı heyecanla bekliyormuş. RAti bir süre sonra Altın Toynak'ın yanına gelmiş.

— İşte.. Karışım hazır, demiş. Ceviz kabuğunun içindeki karışımdan alıp Altın Toynak'ın ayaklarına azar azar sürmüş. Sürerken de;

— Umarım bunun faydasını görürsün. Yeter ki yapabileceğinin en iyisini yap ve ümitsizliğe kapılma, diye tavsiyede bulunmuş. Rati karışımı sürdükten sonra Altın Toynak, ayaklarını yere vurmuş. Bu sürdüğün sihirli bir yağ olmalı.. Kendimi şimdiden çok iyi hissediyorum, demiş. Rati'ye teşekkür etmiş. Ahıra gidip ertesi gün yapılacak yarışı beklemeye başlamış.

— Bu sefer ben kazanacağım, diye diye uyuya kalmış. Ertesi gün Altın Toynak erkenden uyanmış. Kendini çok dinç hissediyormuş. Yarışın yapılacağı yere giderken Rati onu görmüş ve seslenmiş;

— Unutma! Yapabileceğinin en iyisini yap ve ümitsizliğe kapılma! Sonrada Altın Toynak'ın yarış alanına gitmiş. Çiftlikteki bütün hayvanlar, yapılacak koşu yarışı için meydanda toplanmış. Minik Tavşan'ın işaretiyle yarış başlamış. Altın Toynak, neredeyse rüzgardan bile hızlıymış. Koşmuş koşmuş bütün atları bir bir geçmiş. Sonunda yarışı kazanmış. Herkes onu tebrik etmiş. Rati de Altın Toynak’ı tebrik etmek için yanına gelmiş.

— Çok iyi yarıştın Altın Toynak. Demek ki ümitsiz olmayıp çabaladığında başarabiliyorsun, demiş. Sen o güzel karışımı ayağıma sürmeseydin başaramazdım. O sihirli yağ sayesinde birinci oldum, deyip Rati’ye teşekkür etmiş Altın toynak. Rati gülümseyerek anlatmaya başlamış:

— Sihirli yağ diye bir şey yok.. Sen çok ümitsizdin. Başarabileceğine inanmıyordun. Bende seni buna inandırmak için minik bir plan yaptım. Nasıl yani? Ama karışım.. Sen özel bir karışım hazırladın.

— Evet.. Etraftan topladığım şeylerle senin için özel bir karışım hazırladım. Sende bu karışımın sihirli olduğuna ve seni birinci yapacağına inandın. Aslında ümitsizliğini yendin ve çaba sarf ettin. hepsi bu! Altın Toynak şaşkınlığıyla ayaklarına bakmış.

— O zaman yarışı sihirle değil inanıp çabalayarak kazandım, diye bağırmış. Çok mutlu olmuş. Ümitsizliğe kapılmadan çaba sarf etmenin ne kadar önemli olduğunu da bu olayla öğrenmiş.

Altın Toynak ve Sihirli Yağ Hikayesi çocuklarınıza ümidini kaybetmemeyi öğretiyor. Bu masal çocuklar için eğitici bir masaldır.

Benzer Birkaç Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: