İstanbul Muhafızları: Rumeli Hisarı

İstanbul Muhafızları

İstanbul Muhafızları: Rumeli Hisarı; dört arkadaş Elif, Mehmet, Zeynep ve Ali koca çınarın etrafında saklambaç oynarlar. Hepsi aynı anda çınara dokunduklarında kendilerini çınarın içinde bulurlar. Ne olduğunu anlamaya çalışırken çınar konuşmaya başlar. Çocuklar dikkatle çınarın anlattığı hikayeyi dinlerler. "Yıllar önce İstanbul'un bereketli topraklarına bir tohum tanesi olarak düştüm. Büyüdüm ve köklerimi tüm İstanbul'a saldım. Bu şehri korumaya söz verdim. Bu görevde bana yardım eden bir çok arkadaşım oldu. Şimdiki yardımcılarım da sizlersiniz çocuklar" der. Çocuklar merakla bu şehri kimden koruyacağız diye sorarlar. Çınar Gürgen ve Azmi'den der.

Gürgen astronot olmak istemektedir. Fakat tarih dersinden bir türlü mezun olamadığı için mezun olamamıştır. Bu yüzden İstanbul'un tarihi yapısına zarar vermeyi kendine görev edinir. Öğretmeni derste Rumeli Hisarının tarihteki önemini anlatmıştır. Gürgen Rumeli Hisarını yok edip tarihten silmek ister. Bunun için bir plan yapıp yardımcısı Azmi ile harekete geçerler.

İstanbul Muhafızları yeni görevlerinde çınara yardım etmek için gönüllü olurlar. Bu sırada bir alarm sesi gelir. Gürgen Hisarı yok etmek için işe koyulmuştur.

Rumeli Hisarı boğazın en dar yerinde bulunan muhteşem bir yapıdır. Fatih Sultan Mehmet tarafından düşman gemilerinin boğazdan geçişini engellemek için yaptırılmıştır. Gürgen ve Azmi Hisarın burçlarına çıkıp oradaki topları incelerken İstanbul Muhafızları gelir. Azmi ve Gürgen kaçmaya başlarlar.

Gürgen bir tekneye binip kaçarken Azmi'ye kendisinin önceden yapıp ayarladığı mancınıkları fırlatmasını söyler. Gürgen'e göre biraz saf olan Azmi mancınıklara doğru koşar. İstanbul muhafızları da peşinden koşar. Azmi mancınığın ateşleme düğmesini bir türlü bulamaz. Akılları sayesinde bu görevi başarabileceklerini bilen çocuklar Azmi'ye seslenip sana yardım edebiliriz derler. Azmi yardımı kabul eder. Çocuklar mancınığın yönünü denize doğru çevirip ateşleme düğmesini Azmi'ye gösterirler. Azmi telsizle Gürgen'den gelen ateşle emrine uyup düğmeye basar. Basmasıyla mancınığın ucundaki top havalanıp denizin ortasındaki Gürgen'in teknesine düşer. Su alan tekne batmaya başlar. Görevi başarıyla tamamlayan çocuklar çınarın yanına geri dönerler.

Özet: Fatih Sultan Mehmet'in talimatı ile yapılmış olan Rumali Hisarı, bulunduğu semte adını vermiş ve İstanbul'un fethi sırasında önemli bir rol oynamıştır. Bunu bilgi öğrenen Gürgen, Rumeli Hisarı'nı ortadan kaldırmak için planlar yapmaya başlar. Gürgen tarih derslerinde başarısız olduğundan dolayı, hisar yıkılınca İstanbul tarihi de yok olacaktır. Bunu kabullenemeyen Koca Çınar İstanbul'u korumak için; Elif, Ali, Zeynep ve Mehmet ile bu durumu paylaşır. Kahramanlar çocuklar Elif, Ali, Zeynep ve Mehmet İstanbul'un yeni muhafızları olacaktır.

Birkaç İstanbul Muhafızları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiniz mi? Hikaye koleksiyonumuzdaki İstanbul Muhafızları'nın tüm hikayelerini okuyabilirsiniz.