Niloya: Anne Kaplan

Niloya: Anne Kaplan Hikayesi

Niloya: Anne Kaplan hikayesinde gece uyumadan önce annesi Niloya'ya güçlü kaplanın hikayesini anlatır. Hikayeyi çok seven Niloya kaplan olmaya karar verir ve kaplan gibi hayvanlara yardım eder. Ama o kadar çok oynar ki yemek yemeyi unutur. Oysa güçlü kaplanın bir sırrı vardır. Niloya henüz kitabın sonunu bilmediği için sırdan habersizdir.

Gece yatmadan önce annesi Niloya'ya kaplan masalını okur. Sabah olduğunda Niloya yataktan çıkıp kaplan gibi kükremeye başlar. Ben hayvan dostu güçlü kaplanım deyip dışarıya çıkar. Yavru kedinin yanına gidip "voooaav" diye kükrer. Kedi korkudan ağaca tırmanır. Daha sonra onu indirmek için evden süt getirir. Bir süre sonra annesi Niloya'yı kahvaltıya çağırır. Niloya kahvaltısını hızlı hızlı yapıp kalkar. Annesi bu ne acele diye sorar. Niloya ben hayvan dostu güçlü kaplanım, hayvan dostlarım beni bekliyor der ve bir şarkı söyler.

Niloya Anne Kaplan Şarkısı

  • Tavşan sincap zürafa hepsi yaşar ormanda
  • Arkadaşları kaplanla yaşarlar neşe içinde
  • Ağaçların içinde dalların üzerinde
  • Kimisi yerin altında yaşarlar neşe içinde
  • Maymun geyik kırlangıç hepsi yaşar ormanda
  • Arkadaşları kaplanla yaşarlar neşe içinde

Niloya bütün gün güçlü kaplan olup oyun oynar. Gece yatmadan önce annesinden yine kaplan masalını ister. Annesi masalı okuyup kaplanın sırrının anne kaplan olduğunu söyler. Kaplan annesinin yaptığı yemekleri yediği için güçlü kaplan olmuştur der. Dikkatle dinleyen Niloya uykuya dalar. Sabah olduğunda yine kaplan oyunu oynar. Bu kez anne kaplanın yaptığı her şeyi yiyeceğim deyip kahvaltıya iner. Annesinin tabağına koyduğu her şeyi yeyip şimdi daha güçlü bir kaplan oldum der.