Niloya: Niloya Kayıp

Niloya

Niloya: Niloya Kayıp, akşam vakit bir hayli geç olmuştur. Babası artık yatma vakti geldi dediğinde Murat ödevlerini yeni bitirmiştir. Fakat proje ödevi olan karton evi yapmaya vakti kalmamıştır. İki kardeş yataklarına giderler. Anne ve babası ikisini de öpüp yatırırlar. Anne ve babası odadan çıkar çıkmaz Niloya kalkıp abisinin ödevini yetiştirmek için işe koyulur. Bütün gece gözünü kırpmadan kağıtları çizip keser. Sabaha karşı masanın başında uyuya kalır.

Niloya bütün gece uyumadığı için kahvaltıda uyuklayıp durur. Annesi bir tuhaflık olduğunu sezer ve kızına neyin var diye sorar. Niloya iyi olduğunu söyleyip apar topar bahçeye çıkar. Ağacın altına uzanıp biraz uyumak ister. Keçi yanına gelip onu rahatsız eder. Niloya şimdi oynayamam seninle, çok uykum var deyip bir şarkı söyler.

Niloya: Niloya Kayıp Şarkısı

  • Gece geldiğinde gündüz bittiğinde,
  • Uyumalısın sen de tatlı rüyalar içinde,
  • Uykun geldiğinde yorgun düştüğünde,
  • Uyumalısın sen de tatlı rüyalar içinde,
  • Güzel rüyalar gör düşlerinde,
  • Tüm sevdiklerin olsun hep seninle,

Niloya bu sefer gidip kamelyada uyumaya çalışır. Fakat bu kez Mete ve Murat onu uyandırıp saklambaç oynayalım derler. Niloya onları kırmamak için kabul eder fakat çok uykusu vardır. Akşam olduğunda Niloya hiç bir yerde yoktur. Ailesi onu her yerde aramaya başlar. Son bir kez gidip odasına bakmak isterler. Niloya'nın odasında masanın üzerinde Murat için hazırladığı proje ödevini bulurlar. Bu sırada dolabın içinden bir horlama sesi gelir. Dolabı açtıklarında Niloya'yı orada uyurken bulurlar.

Sabah olduğunda Niloya kendini yatağında bulur. Gözünü açtığında karşısında Murat'ı görür. Murat proje ödevi için kardeşine teşekkür eder. Ayrıca onu bulamayınca ne kadar çok korktuğunu söyler. Niloya onları korkuttuğu için özür diler. İki kardeş birbirlerine sarılırlar.