Rafadan Tayfa: Kağıt Uçak

Rafadan Tayfa: Kağıt Uçak; Akın, Mert ve Hayri kağıtlardan külah yapıp borularla üfleyerek hedefi vurma oyunu oynarlar. Akın her attığını 12'den vururken Hayri ve Mert o kadar başarılı değildir. Bu sırada Kamil elinde bir dergi ile heyecanlı heyecanlı gelir. Dergide farklı uçak modellerinin kağıttan nasıl yapıldığı anlatılıyor. Çocuklar bir heves kendilerine birer tane model seçerler.

Rafadan Tayfa Çizgi Film Hikayeleri

Hayri ve Akın aynı modeli seçince aralarında bir türlü anlaşamazlar. Mert olaya el atıp bir çözüm bulur. Boruyla en iyi külah atan seçilen modeli alacaktır. Hayri boruya üfleyip 12'den vurur. Sıra Akın'a geldiğinde o da 12'den vurur. İkisi de başarılı olunca çaresiz aynı model uçağı yapacaktır.

Zaman kaybetmeden terasa çıkıp uçaklarını yapmaya başlarlar. Kamil uçağına "Kamil 66" ismini verir. 66 memleketi Yozgat'ın plaka kodudur. İsim arkadaşlarının çok hoşuna gider. Akın ve Hayri aynı model uçağı yapmıştır. Fakat Akın'ın uçağı pek güzel olmamıştır. Yardım sever Hayri Akın'ın uçağını düzeltip yeniden yapar. Bu sırada Mert'de uçağını yamalar. Mert'in çocukluktan beri pilot olma hayali vardır. Arkadaşları şimdi tam zamanı deyip Mert'in hayalini gerçekleştirmek için el birliği yaparlar.

Çocuklar sokakta kendilerine bir uçuş pisti yaparlar. Hayri kule görevlisi, Kamil ve Akın ise hava alanı görevlisi olurlar. Pilot Mert uçuş için hazırdır. Uçuş için kuleden izin ister. Hayri son kontrolleri yapar. Bu sırada Kamil hava kontrollerini yapıp uçuş için uygun der. Mert motorları çalıştırıp uçağını uçurur. Mert'in kağıt uçağı havada süzülürken başka bir maket uçak ona çarpıp düşürür. Bunun üzerine Akın ve Hayri kağıt külahlarla üfleyip maket uçağı düşürmek isterler. Mert buna karşı çıkar. Çocukların şaşkın bakışları altında maket uçak havada süzülüp durur. Uçak uzaklaşınca çocuklar onu kimin uçurduğunu bulmak için peşinden giderler. Bütün mahallede onu takip ederler. En sonunda uçak yere iner. Hepsi birlikte üzerine atlarlar. Kafalarını kaldırınca Hale, Sevim ve Rüstem abiyi görürler. Uçağı Hale ve Sevim yapmıştır. Rüstem abi de ona motor ve pervane takmıştır. Rüstem abi paket lastiği ile uçak motoru yapmayı hepsine öğretir. Çocuklar kendi uçaklarına birer motor takıp keyifle uçururlar.

Birkaç Rafadan Tayfa Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli çizgi film hikayelerinden birini daha okumuyorsunuz: