Maşa ile Koca Ayı: Büyüme İksiri

Maşa ile Koca Ayı

Maşa ile Koca Ayı: Büyüme İksiri, Koca Ayı bahçesinde çiçekleri ile ilgilenirken çiçeklerinden bazılarının solduğunu ve hiç gelişmediğini fark eder. Bunun üzerine evine kapanıp bir iksir üzerinde çalışmaya başlar. Farklı malzemeleri deney tüpleriyle birbirine karıştırıp sonucu beklerken kapı açılıp Maşa büyük bir gürültüyle içeriye girer. Bebek arabasına bir domuzu yatırıp onun karnını doyurmak içim Koca Ayının evine gelmiştir. Eline geçirdiği her şeyi küçük domuza yedirir. Daha sonra da büyüyüp büyümediğini kontrol etmesi için Koca ayıyı çağırır.

Koca Ayı domuzun boyunu ölçüp bir öncekine göre uzamış olduğunu söyler. Maşa kendisininde boyunu ölçmesini ister. Koca Ayı ölçer fakat Maşa bir arpa boyu yol gitmemiştir. Buna çok üzülür. Yarım kalan işini tamamlamak isteyen Koca Ayı tekrar işinin başına döner. Yaptığı karışımı solgun bir çiçekte dener. Çiçek bir anda canlanıp büyür. Koca Ayı sevinçle karışımı diğer çiçeklerde denemek için bahçeye çıkar. O bahçede çiçekleri ile uğraşırken yaramaz Maşa içerideki karışımı yanlışlıkla kendi üzerine döker. Bir anda uzamaya başlar. O kadar büyür ki evin içine sıkışıp kalır. Koca Ayıdan yardım ister.

Koca Ayı içeriye girip küçültme iksiri hazırlar. Onu Maşa'nın ağzına verir. Maşa iksiri yutunca bir anda küçülmeye başlar. Bu seferde fazla küçülüp parmak kız olur. Koca Ayı ve domuz şaşkınlıkla ona bakarken Maşa yeniden büyümeye başlar. Büyür büyür büyür en sonunda başı aya değer. Maşa ne olduğunu anlamaya çalışırken nihayet küçülüp eski boyutuna döner. Emin olmak için Koca Ayı onun boyunu ölçer. Eski haliyle aynı ölçüde olduğunu görünce herkes rahat bir nefes alır.

Benzer Birkaç Maşa ile Koca Ayı Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Maşa ile Koca Ayı" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: