Maşa ile Koca Ayı: Mükemmel Resim

Maşa ile Koca Ayı Hikayeleri

Maşa ile Koca Ayı: Mükemmel Resim (Ressam Maşa), Maşa ormanda karlar üzerine dal parçalarıyla resimler çizip vakit geçirir. Bir süre sonra canı sıkılıp Koca Ayı'nın evine gider. Bu sıra da Koca Ayı da resim yapmaya merak salmıştır. Tuvalini çıkarır, karşısına elmaları dizer ve ressam kostümünü de giyip resim yapmaya koyulur. Tam resim yapmaya daldığı sırada Maşa gelip karşısına model olarak koyduğu elmaları yer. Koca Ayı kızarak elma kalmadığı için yerine sarımsak koyar. Maşa arkadaşının yanına oturup onu izler fakat bir süre sonra sıkılıp dolapta ne varsa sucuk sosis hepsini çizmesi için model olarak karşısına koyar. Koca Ayı bütün malzemeleri tekrar dolaba koyarken Maşa kaşla göz arasında Koca Ayı'nın resmini çizer. Resim Koca Ayı'nın çok hoşuna gider. Maşa acaba başka ne çizebilirim diye düşünürken Koca Ayı onu ormana yollar. Gidip diğer hayvanların resmini çizmesini söyler. Maşa gidince kendisi de huzurla resim yapmaya başlar.

Maşa ormanda önce kurtları görüp onların resmini çizmek ister. Fakat kurtlar Maşa'dan korkup kaçmaya başlarlar. Maşa onları bulup sadece resminizi çizeceğim bana poz verin der. Kurtlar kabul edip Maşa'ya model olurlar. Bu sırada tavşan, sincaplar ve diğer hayvanlar da gelir. Hepsi Maşa'nın karşısında poz verirler. Maşa dostlarının resmini yaparken bir taraftan da neşeli bir şarkı söyler;

Maşa ile Koca Ayı: Mükemmel Resim Şarkısı

  • Çocuklar çok sever resim yapmayı,
  • Kar daha sıkıcı gök kuşağından,
  • Düşler kanatlanır sınır tanımaz,
  • Evimiz aydınlık eğlence burada,
  • Çevrene iyi bak bir an bile,
  • Hedefe ulaşırsın hayal gücünü zorlayarak,

Maşa resmi yaptıktan sonra hayvan dostlarını da rengarenk boyamaya başlar. Hep birlikte eğlenip harika bir gün geçirirler. Bu sırada Koca Ayı evinde bir sürü resim yapıp duvarına asmıştır. Kapı çalar Maşa ve diğer hayvanlar gelirler. Koca Ayı hayvanların rengarenk boyanmış olduğunu görünce çok şaşırır. Maşa ona yaptığı resmi gösterir. Koca Ayı resmi çok beğenir. Maşa hayvanlara hadi Koca Ayı'yı da boyayalım der. Koca Ayı bunu duyunca kaçmaya başlar. Maşa ve hayvan dostları onu ormanda kovalamaya başlar.

Benzer Birkaç Maşa ile Koca Ayı Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Maşa ile Koca Ayı" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: