Maşa ile Koca Ayı: 1, 2, 3 Yılbaşı Ağacını Yak

Maşa ile Koca Ayı

Maşa ile Koca Ayı: 1, 2, 3 Yılbaşı Ağacını Yak, nihayet Koca Ayı'nın sabırsızlıkla beklediği yılbaşı günü gelip çatmıştır. Sabah ilk iş uyanıp kapısının önündeki karları süpürür. Sonrada yeni yıl için çam ağacını süslemeye başlar. Keyifle hazırlıklarını yaparken kapı çalar. Gelen kişinin Noel Baba olduğunu umup heyecanla kapıyı açar. Karşısında bir anda Maşa'yı görür. Maşa her zamanki gibi davet beklemeden içeriye girer. Hemen noel ağacına gidip süsleri koparmaya çalışır. Koca Ayı buna çok kızar. Süsleri onun elinden alır. Maşa bir anda ağlamaya başlar. Koca Ayı oyalanması için ona eskiden sirkte çalışırken kullandığı topları verir. Maşa topları hiç sevmez. Çünkü aklı ağaçtaki süslerdedir. Topların hepsini yerlere yuvarlar. Koca Ayı topun üstüne basınca bir anda kendini yerde bulur. Bunun üzerine uslu dursun diye Maşa'yı rafın üzerine koyar.

Maşa bu uslu durur mu? Hemen raftaki havai fişeklerle oynayıp birini ateşler. Havai fişek yanarak evin içinde savrulur. Koca Ayı'nın yılbaşı ağacını yakıp küle çevirir. Koca Ayı çok üzülüp bütün fişekleri dışarıya atar. Bir süre sonra Maşa ve Koca Ayı ormana yeni bir ağaç bulmaya giderler. Bu sırada Noel baba tren raylarının üzerinde hayvanlara hediyelerini dağıtarak ilerlemektedir. Yaramaz Maşa rayların yönüyle oynadığı için Noel Baba kapalı olan yola girer. Yokuş aşağı hızla inip kara saplanır. Maşa ve Koca Ayı onu bulup eve getirirler. Şöminenin başında onu iyileştirirler. Fakat Noel Babanın hediyeleri vaktinde çocuklara yetiştirmesi gerekiyordur. Maşa çuvaldaki hediyelerin hepsinin kendisinin olduğunu zanneder. Koca Ayı ona listeyi gösterip hediyelerin diğer çocuklara ait olduğunu söyler. İki kafadar Noel Baba'ya yardım etmek isterler. Koca Ayı Noel Baba kılığına girip Maşa ile birlikte hediyeleri dağıtmaya çıkar. Hediyeleri listede yazan sahiplerine vaktinde dağıtıp eve dönerler. Noel Baba yanmış yılbaşı ağacını sihirli değneğiyle yeniden eski haline getirir.

Maşa 1 2 3 Yılbaşı ağacını yak diye bağırır. Bir anda ağaç ihtişamlı bir şekilde yanar. Gitme vakti geldiğinde Noel Baba Maşa ve Koca Ayı'nın hediyelerini de verip uzaklaşır. Maşa bir anda dışarıdaki havai fişekleri görüp hemen ateşler. Yılbaşı gecesi bütün orman havai fişeklerin muhteşem görüntüsüyle aydınlanır.

Benzer Birkaç Maşa ile Koca Ayı Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Maşa ile Koca Ayı" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: