Maşa ile Koca Ayı: Balığa Gittik

Maşa ile Koca Ayı

Maşa ile Koca Ayı: Balığa Gittik, Koca Ayı bütün hazırlıklarını tamamlayıp balık tutmak için göle doğru yola çıkar. Yolda bütün hayvanların kaçıştığını görüp merak eder. Yola baktığında uzaktan Maşa'nın geldiğini görüp bir ağacın arkasına saklanır. Onu atlattığını düşünüp yoluna devam etmek isterken Maşa bir anda karşısına çıkıverir. Elindeki topu Koca Ayı'ya verip hadi numaranı yap der. Koca Ayı çaresiz topu burnunun ucunda sektirip uzağa fırlatır. Maşa topun peşinden gidince rahat bir nefes alıp yoluna devam eder.

Bir süre sonra balık tutacağı göle gelir. Oltasını atıp beklemeye başlar. Bir anda kafasına bir top çarpınca irkilir. Kafasını çevirdiğinde yine Maşa'yı görür. Maşa çimlerin üzerinde top sektirip eğlenmektedir. Koca Ayı onu izlerken bir anda oltası kıpırdamaya başlar. Oltaya bir balık takılmıştır. Tam oltayı çekeceği sırada Maşa'nın topu balığın olduğu yere düşer. Balık kaçar. Top ise gölde sürüklenmeye başlar. Koca ayı üzülse de yeniden oltasını atıp beklemeye başlar. Bu kez de Maşa Koca Ayı'nın kovasına girip zıplamaya başlar. Koca Ayı gidip Maşa'yı kovadan çıkarır sonra da yeniden oltasını atar. Bu kez daha büyük bir balık tutmuştur. Balığı ağın içine atmak ister fakat ağ yerinde yoktur. Maşa ağı alıp çoktan kelebek avına çıkmıştır. Koca Ayı ağı elinden alır ama balığı yine kaçırır. Maşa oltayı ele geçirip rast gele sallar. Olta ağaçların dallarına takılıp karışır. Koca Ayı nasıl başa çıkacağını düşünürken Maşa bu seferde balık tutmada kullanılan solucanların kapağını açar. Bütün solucanlar kaçmaya başlar.

Koca Ayı son çare Maşa'ya da bir olta yapıp yanına oturtur. Birlikte balık gelmesini beklerken Maşa üst üste durmaksızın sorular sormaya başlayıp Koca Ayı'yı iyice çıldırtır. Bir anda ikisinin de oltası kımıldamaya başlar. Aynı anda oltaları çekerler. Koca Ayı eski bir kayak ayakkabısı yakalarken, Maşa bir altın balık tutmuştur. Bu balığın sihirli güçleri vardır. Maşa ne isterse balık yerine getirir. Bir süre sonra Maşa Koca Ayı'nın balık tutamadığı için üzgün olduğunu fark eder. Sihirli balıktan yardım ister. Balık kuyruğunu sallayınca Koca Ayı'nın oltasına kocaman bir kılıç balığı takılır. Koca Ayı çok mutlu olur.

Benzer Birkaç Maşa ile Koca Ayı Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Maşa ile Koca Ayı" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: