Maşa ile Koca Ayı: İzinsiz Girmek Yasak (Nöbetçi Maşa)

Maşa ile Koca Ayı

Maşa ile Koca Ayı: İzinsiz Girmek Yasak (Nöbetçi Maşa), ormanda kelebek avına çıkan Maşa'nın yolu Koca Ayı'nın evine düşer. koca Ayı ve tavşan o sırada bahçeye havuç ekmektedir. Koca Ayı'nın hayali dev havuçlar yetiştirmektir fakat sabırsız tavşan büyüyen havuçları bir an önce yemek istemektedir. Tavşan ve Koca Ayı havuçları bir yandan ekerken bir yandan da yetişenleri toplarlar. Gece olduğunda Koca Ayı rüyasında dev havuçlar yetiştirdiğini onları da tavşanın yediğini görür. Korkuyla uyanıp bahçeye havuçlarının yanına gider. tam tahmin ettiği gibi tavşan havuçları yemektedir. Koca Ayı bir hışımla tavşanı kovalar. Tavşan tekrar gelmesin diye gece boyunca havuçların başında nöbet tutmaya başlar. Tavşan da az ileride onun uyuya kalmasını bekler. Gecenin ilerleyen saatlerinde Koca Ayının iyice uykusu gelir. Uyumamak için ne yaparsa yapsın dayanamaz ve oturduğu yerde uyuya kalır.

Ertesi sabah yeniden kelebek avına çıkan Maşa Koca Ayı'yı bahçede uyurken bulur. Yanına gidip onu uyandırır. Koca Ayı Maşa'yı gördüğüne çok sevinir. Ondan havuçların başında nöbet tutmasını ister. Çünkü kendisi çok yorgun ve uykusuzdur. Bir an önce gidip biraz uyumak ister. Maşa önce teklifi kabul etmez çünkü tek istediği elindeki ağ ile kelebek avlamaktır. Fakat Koca Ayı başına bekçi şapkası takınca şapka hoşuna gider ve arkadaşının teklifini kabul eder. Koca Ayı içeriye uyumaya giderken Maşa da nöbet tutmaya başlar. Bir süre sonra yanına bir kelebek gelir. Küçük Maşa kelebeği görünce havuçları unutup kelebeği kovalamaya başlar. Bu sırada az ileride fırsat kollayan tavşan gelip havuçları toplamaya başlar. Maşa tavşanı farkedince seni yakaladım ellerini yukarıya kaldır ve havuçları bırak der. Tavşan bir anda kaçmaya başlar. Maşa da onu kovalar. Evin içinde ve bahçede koşturup dururlar. Koşturmaca sırasında evin içi ve bahçe darmadağın olur. İki yaramaz ormana doğru koşup giderler. Koca Ayı uykudan uyanıp evin ve bahçenin halini görünce hem çok şaşırır hem de çok üzülür. Çünkü bütün havuçlar etrafa saçılmıştır.

Koca Ayı çaresizce bahçesini seyrederken Maşa tavşanı yakalayıp getirir. Koca Ayı'ya onu yakaladım, nöbet tutmamı istediğin başka bir yer var mı der. Koca Ayı hayır diye cevap verince Maşa kelebek yakalama işine geri döner. Koca Ayı bahçesini temizleyip yeniden havuç eker. Gece gönül rahatlığı ile yatağına yatar. Çünkü tavşanın tekrar gelme ihtimaline karşı bahçenin her yerine Maşa'nın maketlerini yerleştirmiştir. Gece olunca tavşan yine bahçeye gelir. Tam havuçları toplayacağı sırada karşısında maketleri görür. Korkuyla arkasına bile bakmadan kaçıp gider.

Benzer Birkaç Maşa ile Koca Ayı Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Maşa ile Koca Ayı" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: